Foto van een Steyr Profi 6135 multicontroller. Vooral het bedienen van  het Hydraulische ventiel op deze controller gaat slecht. Bij flink drukken reageert ie wel, maar dat hou je nie lang vol. Volgens de dealer moet heel de controller dan vervangen worden. Heeft iemand hier een andere oplossing voor.

Steyr Profi 6135

Foto van een Steyr Profi 6135 multicontroller. Vooral het bedienen van het Hydraulische ventiel op deze controller gaat slecht. Bij flink drukken reageert ie wel, maar dat hou je nie lang vol. Volgens de dealer moet heel de controller dan vervangen worden. Heeft iemand hier een andere oplossing voor.

Reacties

+4
ArieV
Trekker inruilen is ook een optie. Dan hoef je niet de controller te vervangen. Of dat goedkoper is, is vraag 2...
GerbertXL
Als je iemand kent die een beetje kan solderen moet het wel voor minder kunnen. 10 tegen 1 dat het een simpel schakelaartje van een euro is die lam geworden is. Zelfde verhaal als je lamme schakelaars hebt in een JD joystick.
Valtra man
@GerbertXL dit zijn vrij dure handvaten...
gezien je 4 ventielen hebt, is het geen optie deze voor de fronthef of andere die je weinig gebruikt? Bij de loonwerker gebruikten we deze knoppen zelden.. tenzij echt 4 ventielen nodig waren
ford8630power
@Valtra man Ik juist het meest, nu ook met ploegen instellen op 4 seconden om te wentelen. Hoef je de hand er niet vanaf te halen. Blauw zit altijd wat in.
jantje 8110
@ford8630power ik gebruik dit ventiel vrij weinig. Laatst was er storing aan een ventiel op de joystick. Toen had ik deze wel nodig, maar werkt dan ook niet prettig
jantje 8110
@GerbertXL zoiets dacht ik ook maar de dealer zei wat anders.
Corne S
@jantje 8110

Solderen zal het probleem niet zijn (als elektroman kan ik een beetje printplaat repareren). Zie maar eens zo'n zelfde schakelaar e vinden. Als ze kleiner zijn dan een centimeter staat er geen typenummer op. En in de electronica zijn er heel veel verschillende schakelaars, dus zoekwerk zal wel het meest worden.

Wat kost zo'n controller?
jantje 8110
@Corne S tot nu toe was het antwoord duur. Exacte prijs heb ik nog niet opgevraagd
+1
radium45
@GerbertXL Volgens mij werkt dit met magneetjes. Ik had onlangs de druktoetsen van de terminal in de a stijl stuk en dat zijn dezelfde soort schakelaars/toetsen als op het rijhendel. Van een sloper een andere gemonteerd en het werkte weer.
jantje 8110
@radium45 dit werkt met drukplaatjes zo te zien

(klik om te vergroten)

CaseCS130
@jantje 8110 Een van je drukplaatjes is ook afgebroken, dat is niet toevallig de weigerende schakelaar he?
jantje 8110
@CaseCS130 Dat zou je wel zeggen. Maar dat is de knop van de omkeer die werkt gewoon goed. Begrijp wel dat die witte drukplaat en het matje toch los te krijgen zijn Dus dat eerst maar eens proberen.
GerbertXL
@radium45 ochja, mijn fout.
radium45
@GerbertXL Vermoed ik, heb er ook geen verstand van.
rubenv
Je kan de knoppen mat er ook uithalen kan je de boel goed schoonmaken dat wil ook best schelen!
jantje 8110
@rubenv oke dat kan ik wel eerst eens proberen. Weet ik ook meteen wat erachter zit mocht het niet voldoende helpen.
wouterdp
Rubber knop al eens uitgehaald? Is meestal gewoon vervuiling
edwin-hensbergen
Misschien naar zon dashboard boer opsturen als je de trekker week niet nodig hebt? Als ze een heel dashboard of computer van trekker kunnen maken, dan ook wel zoiets denk ik?
FearTheDeere
Zit hem in die witte kunststof druk plaat. Ik had bij een steyr cvt hetzelfde probleem met de vooruit achteruit. Was ook kapot, maar dat blauwe ventiel gebruik ik toch nooit. Behalve met het op drukloos zetten van dat ventiel, omdat dat met de kruishendel niet wil. Dus van die blauwe overzetten en op zijn nieuwe plek gezet. Probleem opgelost. Later in de winter alles nieuw besteld bij de dealer. Geen enkel probleem, zowel die witte en nieuwe rubber knopjes.
rubenv
@FearTheDeere knop achter op de rijhendel en de joystick na rechts dan gaat die drukloos
bij mijn cvx wel in ieder geval
had toen ook een knopje boven op de joystick gemaakt maar die heeft last van een kabel breuk helaas
rubenv
@FearTheDeere

(klik om te vergroten)

radium45
@rubenv Die drukknop heb ik er ook opzitten, waar is dat voor? 😅
rubenv
@radium45 deze is er zelf opgebouwt om blauw drukloos te kunne zette met 1 hand leek me wel makkelijk met maaie maar nu zit de achtermaaier weer op de flipper
+1
radium45
@rubenv Bij mij zit die er al vanaf nieuw op, eens proberen of die een functie heeft. Of het boek eens lezen...
rubenv
@radium45 weet je wel als dat je de aftakas knop naar boven ingedrukt houd het opstarte van de aftakas kan instelle hoe snel of langzaam dat gaat 😁
radium45
@rubenv Nee nooit geweten. Ze zeggen ook dat wanneer de hef/daalknop op het rijhendel 3 x kort indrukt dat dan de hef langzaam naar boven gaat na dit gedaan te hebben? Makkelijk bij ploeg uitheffen op kopakker en zuks werk.
+1
rubenv
@radium45 nooit geprobeert ga ik wel eens doen is wel mooi met spitte
+1
fordt5110
@radium45 dat langzaam uitheffen werkt op een steyr multi wel, 1 x drukken gaat hij snel 2x drukken in soort van storing 3x drukken langzaam omhoog.
FearTheDeere
@rubenv al een type nieuwer zeker? Dat heb ik niet namelijk. Knop op de rijhendel indrukken en naar rechts of links, hielp helaas ook niet

(klik om te vergroten)

rubenv
@FearTheDeere is een type 3 inderdaad jaa
jantje 8110
@FearTheDeere ik verwacht ook dat het een combinatie is van de drukplaat en het matje zal maar eens informeren komende week of ze die hebben liggen.
jantje 8110
@FearTheDeere weet jij toevallig of die wittedrukplaat los aan te komen is het zit niet in de print maar het lijkt het. Maar mn dealer kan deze alleen compleet bestellen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Profi 6135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!