Foto van een Valtra A104 ziezo al het maisland voor 1e vrucht ligt om. Zeer aangenaam ploegen geweest met onze puppie. Enkel 1 stuk waar bloemkolen op stonden en die in het najaar in frieten gereden i

Valtra A104

BEboer
Foto van een Valtra A104 ziezo al het maisland voor 1e vrucht ligt om. Zeer aangenaam ploegen geweest met onze puppie. Enkel 1 stuk waar bloemkolen op stonden en die in het najaar in frieten gereden is ging wat moeizamer. Morgen klaarleggen om zaterdag te zaaien. Het vochtgehalte id grond valt goed mee als het over dit en een week of 2 3 eens een bui doet komt alles hoop ik goed #hopendopeengoedruwvoerjaar🤞

Reacties

TeunFendt
Is het bij jou al zo droog? Hier is alleen de toplaag nog maar droog onderin nog goed vochtig (iets te vochtig eigenlijk).
BEboer
@TeunFendt in nederland hebben ze in feb een pak sneeuw gehad en erna verschillende keren regen hier id het al 3jaar eigenlijk verschrikkelijk droog... terwijl we eigenlijk best natte grond hebben...
TeunFendt
@BEboer Als we nu kijken hoe moeizaam het op gang komt dan zou je bijna weer verlangen naar droogte. Nou komt het ook wel vooral doordat het waterschap het vertikt om hun dichtgegroeide sloot te vegen.
+1
claasfendt
@TeunFendt pas op wat je wenst begint hier al best droog te worden sommige stukken
TeunFendt
@claasfendt Zet liever een haspel dan dat ik n greppel frees. Kan er ook aan liggen dat we wel een haspel hebben maar geen greppelfrees 🤪.
SJB533
Quote Reactie van @TeunFendt:
Nou komt het ook wel vooral doordat het waterschap het vertikt om hun dichtgegroeide sloot te vegen.

Nee hoor, dat mag tegenwoordig niet meer
TeunFendt
@SJB533 Je bedoeld het niet vegen van sloten of het juist wel?
SJB533
@TeunFendt
Sloten schonen mag het waterschap blijkbaar niet meer, zoals ze dat 15 jaar geleden deden. Heeft allemaal te maken met de WNB (Wet Natuurbescherming)
Ruben-dxdeutz
@BEboer Bij ons in Noord Limburg is het onderin wel mooi vochtig vergeleken met de voorgaande jaren dankzij de mooie neerslag van 2 weken terug, maar met dit weer droogt het wel terug hard uit na het ploegen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!