Mooi weer om de tank weer vies te maken en een paar hectare maisland van mest te voorzien.. Foto is geplaatst door EA_MF op 22-04-2021 om 22:16:18, met 13 reacties.

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Mooi weer om de tank weer vies te maken en een paar hectare maisland van mest te voorzien.

Reacties

+3
johndeere6230
Netjes zo Erik! Hoort die tank zo ver voorover te staan?
+2
EA_MF
@johndeere6230 danku 👍

Tank stond verder achterover, helemaal toen we een jaar of 4 geleden de trekker op grotere banden hebben gezet. Daardoor kwam de tank niet meer schoon leeg. Daarom hebben we 3 jaar geleden de dissel omgekeerd en is daardoor de voorkant van de tank ruim 20cm gezakt, dat is geen probleem omdat de lospijp midden in de tank zit, eenmaal leeg staat de tank nu zo goed als vlak.
johndeere6230
@EA_MF

Ah op die manier, ik was in de veronderstelling dat de tank leeg zou zijn op de foto, maar dan hangt die aardig door zo. Nog een beetje schik van de tank?
+1
EA_MF
@johndeere6230 klopt, aan oplegdruk heb ik geen gebrek met een volle tank 😅

Tank bevalt nog altijd super ja 👌 wil de aanzuig aansluiting nog wel een keer vergroten naar 8”, nu smoort het naar mijn idee teveel. Bemester hebben we wel werk aan gehad, maar die draait nu opzich ook goed.
mf 6150
@EA_MF
Meen dat jij altijd liever 2x6 dan 1x8 had Erik?
EA_MF
@mf 6150 om met de hand aan te sluiten zeker weten ja, wil m dan wel hydraulisch maken 😉
johndeere6230
@EA_MF

Haha, keer een setje dubbellucht is dus wel welkom?

Ohh dat is top, een 8 duims slangaansluiter erop dan dus?
Wat was er allemaal mis met de bemester dan? Je ziet ze veel draaien.
EA_MF
@johndeere6230 setje bredere achterbanden staat nog wel ergens op t verlanglijstje inderdaad. Dubbellucht is hier niet echt praktisch met veel verkeer en smalle wegen.

Bemester heeft met name moeite om zand uit de lagers vd schijven te houden, is wel beter sinds we het ‘nieuwe’ type afdichting er op gemaakt hebben, maar gaat nog steeds vrij hard naar mijn idee (ondanks regelmatig smeren). We hadden ook wat problemen met de afdichting van de verdeelmolen, maar dat is opgelost met een rvs speedi sleeve (as is gewoon staal, dat werd ruw door contact met mest)
+1
CaseCS130
@EA_MF Dat asje hadden wij ook al heel snel bij de vorige tank waar toen eens een nieuwe joskin verdeelmolen op is gekomen. Toen ook een rvs bus in gemaakt.
Nu een vogelsang maar die kun je ook maar elke 2 jaar uit elkaar halen om de keerringen te vervangen en de as te controleren. Blijft wat een kwetsbare constructie. Valt voor een gewone keerring niet mee om zand en mest buiten te houden en niet te hard te slijten.
johndeere6230
@EA_MF

Ah op die manier ja, keer een setje 710 eronder dus?

Ohzo, ze gaan er goed diep door dan? Of meer door het opspattende zand? Lijkt mij anders toch dat er niet veel zand bij de lagers in de buurt zou komen.
+1
Heb je het dan van de stal ooit eens verlengt oid. Of de zijkanten eruit geslagen iets langere plaat erop gelegd?
+1
EA_MF
@Deutz 8006spezial dat laatste, kleine 10 jaar geleden de buitenmuren er uit geslagen en de koeien een goede halve meter extra kopruimte gegeven in de boxen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!