Foto van een Fendt 718. Foto is geplaatst door langeniebange op 23-04-2021 om 18:36:50, met 13 reacties.

Fendt 718

langeniebange
Foto van een Fendt 718

Reacties

Fendt926Driver
Gras op of de groenbemester (snelle lenterogge?) Toch voor de zekerheid inkuilen
langeniebange
@Fendt926Driver ja was voor het eerst dat we snelle lente rogge hadden ben benieuwd of dat een beetje gaat bevallen, opbrengst viel niet tegen
Fendt926Driver
@langeniebange ik wordt graag op de hoogte gehouden over wat er goed en minder goed en ronduit slecht gaat.
Wil het dit jaar ook als nagewas gaan telen na de mais
+1
Fendt612e
@langeniebange hoop niet dat je op al te droge grond zit anders is de winst die je nu pakt straks weg doordat je in het najaar slechte mais oogst.
Fendt926Driver
@Fendt612e heb jij de eigenschappen van snelle lente rogge gelezen?
Het zou (maar dat kunnen we straks horen) bijna geen extra vocht onttrekken aan de bodem
Fendt612e
@Fendt926Driver snelle lente Rogge ontrekt juist veel vocht uit de bodem, vorig jaar 2 percelenen, 1 zijn we begin april met de cultivator 3 cm door geweest, ander perceel pas met het bemesten, en met het ploegen wat dat laatste perceel tot 15 cm in de grond veeel droger.
newholland6640
Nou dat denk ik niet, van nature is een bodem altijd bedekt, juist ook om vocht vast te kunnen houden. Vanggewas telen helpt ook om o.s. op peil te houden. Dus zeker op de lange termijn is het altijd positief.
Ritchie
@newholland6640

Maïs kost per saldo OS, als je de groenbemester dan ook nog gaat oogsten ben je de grond toch wel een beetje aan het uitmijnen?
Fendt926Driver
@Ritchie of ik nu in februari al een heel klein groenbemester gewas ga verkleinen / vernietigen om het later niet te hoeven dood spuiten of ik ga tonnen wortelopbrengst verkleinen dicht voor de mais poot datum.
Dan is de os opbrengst toch bijna gelijk??
Baltus_steyr
@Fendt926Driver je kunt je groenbemester vlak voor het ploegen toch ook klein maken en dan onder werken? Dan heb je wel een bult os over wat ten goede komt voor de mais!! Hier hebben we in het verleden ook wel is groenbemester ingekuild. Je moet net geluk hebben kwa weer dat je alles mee hebt..! Ben toch wel voorstander van de grove groenbemester zo fijn mogelijk onder te werken!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr hier heb ik de luxe niet dat ik zo maar gras onder ploegen kan.
Dus het wordt zeker gemaaid en als ik er nog 8 balen van haal ben ik daar weer blij mee.
Rij er wel weer een veelvoud aan stalmest op voor de os
newholland6640
@Ritchie Ja eens, maar lijkt mij beter dan geen groenbemester telen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 718 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!