Foto van een Kverneland ploeg vandaag even een loopwiel aan de ploeg gebeund.Beetje koker en 2 blokken wagen wielen.

Kverneland ploeg

Fendt926Driver
Foto van een Kverneland ploeg vandaag even een loopwiel aan de ploeg gebeund.
Beetje koker en 2 blokken wagen wielen.

Reacties

Fendt926Driver
Voorbeeld beetje afgekeken van kverneland...

(klik om te vergroten)

Welten
Mooiste wat er is. Een idee om iets te maken dat het makkelijker gaat. En dat dan met zo veel mogelijk spullen die je nog hebt liggen. Vandaag de 308 en de ploeg hier thuis afgesteld. Is toch mooi als je dan een testvoor maakt en ook echt het verschil ziet van je werk met afstellen.
Fendt926Driver
@Welten klopt. Maar met afstellen moet je altijd met de trekker beginnen.
Welten
@Fendt926Driver ja klopt. Alles staat nu goed. Loopt ook zo soepel nu
gertdl
@Fendt926Driver en dat gaat het houden in gewoon ijzer? 😅
Fendt926Driver
@gertdl zeker.
Het hele gewicht van de ploeg hangt er niet op.
Normaal houdt de hak van de ploeg alles
T60401
@Fendt926Driver Had een andere plaats gekozen. nu kun je niet kort langs het raster ploegen. Kort langs een sloot valt ook niet mee.
+1
Fendt926Driver
@T60401 hoe kun je dat nu op een dwarsfoto zien??
Beide banden zitten 100% binnen de koppelplaat vanhet 5e element.
Daar is het op gemaakt.
T60401
@Fendt926Driver was me niet opgevallen zag de wielen alleen naast de schijven staan. langst het raster maakt het dan geen verschil. Maar kort langst de sloot heb je niets aan de wielen.
Fendt926Driver
@T60401 dat ene keer langs de sloot per perceel loopt de ploeg dan toch op de hak waar die al 21 jaar op ploegt
gertdl
@Fendt926Driver hoeveel scharen is deze ploeg?
Fendt926Driver
@gertdl 4 schaar E ploeg
+1
gertdl
@Fendt926Driver je ploeg loopt niet op je hakken hoor. ze krijgt er af en toe tijdens het ploegen een beetje steun, maar ze draagt helemaal niet op de hakken. je wielen gaan zowiso momenten bijna het hele gewicht van de ploeg en het gewicht van de grond moeten dragen , zelfs als je ondersteund met de diepteregeling. als de wielen wat insporen in losse grond komt er wel iets op te staan van kracht. ik twijfel niet aan jouw las kunsten, en een foto zegt lang niet alles, maar op het eerste zicht leek het mij toch gewaagd. je gaat het wel ondervinden of het voldoende sterk is of niet, wie niet probeert weet niks. bij een 4 het steunpunt van het wiel een kleine 10 cm voor het punt van de 4de schaar is de betere balans voor het ploegen met ondersteuning van de diepteregeling, maar het is niet altijd even makkelijk op de perfecte plaats te krijgen, en dan is dit zowiso beter dan geen wielen ( trouwens bij de meeste ploegen ligt het steunpunt van de wielen niet helemaal juist omdat ze dan weer in de weg staan voor transport of om het perceel af te werken)
Fendt926Driver
@gertdl wij hoeven maar 20 ha per jaar te ploegen. En inderdaad gaan we zien hoe het zich houdt.
Ploeg staat op de lijst om in te ruilen. We zijn alleen nog niet de juiste volgende ploeg tegen gekomen.
En door nu te experimenteren kunnen we uitdenken wat er zeker wel en toch ook niet op de volgende ploeg moet zitten
gertdl
@Fendt926Driver klopt, het is altijd proberen en knutselen en dan kijken wat het wordt, en buiten wat uren en wat ijzer dat er toch was, ben je er niets aan kwijt. niet alles dat je maakt aan een ploeg gaat altijd direct juist, daar kan ik zeker van mee praten haha. hier is ook al veel gemaakt en hermaakt en versterkt en opnieuw veranderd voor het is wat het moest zijn haha)
Fendt926Driver
@gertdl klopt. En ik heb echt niet het idee dat ik met ijzer kwaliteit nog maar ergens in de buurt van de staal kwaliteit van kverneland ga komen.
Het laatste stukje boom om de 4e schaar aan te hangen heb ik ook zelf gemaakt.
Maar de eerste 2 koppelplaten gingen gewoon krom tijdens het ploegen
+2
gertdl
@Fendt926Driver kverneland ijzer is buiten categorie. dat kennen ze daar wel hoe ze ijzer moeten maken. heb al aan veel merken van ploegen gewerkt en veranderd maar kverneland blijft iets speciaal (menig lintzagen op kapot gebeten, en boren is zowiso noppes haha). had deze week nog een kuhn op bezoek die gevallen was en kromme elementen had die terug in lijn moest worden gelast, dat is boter om in te zagen als je kverneland gewoon bent.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kverneland ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!