Gips strooien. Foto is geplaatst door agrotronfan op 25-04-2021 om 14:58:26, met 25 reacties.

Fendt 513 Vario

117 foto's van @agrotronfan

agrotronfan
Gips strooien

Reacties

Loeideutz
Wat is het doel van de koppensneller voorop?
PieterA
@Loeideutz niet te veel hobbelen op de ploegsneden?
Loeideutz
@PieterA Dat wil ik nog wel begrijpen. Maar beïnvloedt dat het strooien niet negatief?
Daanfordje
@Loeideutz waarom zou dat het strooien beinvloeden?
Loeideutz
@Daanfordje Omdat er een werktuig door de grond loopt. Dat kan er voor zorgen dat het de snelheid beïnvloedt. Ik weet niet of dat erg is. Kan zijn dat de strooier rekening houdt met snelheidsverschillen.
+1
Daanfordje
@Loeideutz oké, die ervaring heb ik niet. Het loopt altijd rustiger als je voorop even de koppen gladwrijft naar mijn idee. Dan hobbelt je strooier ook niet en geeft een veel netter strooibeeld lijkt mij.
+1
stannetje96
@Loeideutz maar je snelheid is wel constant over het hele stuk dus daar stel je de strooier dan op in.
+1
Daanfordje
@stannetje96 als de koppensneller de snelheid gaat beïnvloeden gebruik je hem als bulldozer😜
Loeideutz
@stannetje96 @Daanfordje Jullie moeten eens de snelheid gaan meten van een tractor die een grondbewerking aan het uitvoeren is. Dan zullen jullie tot de ontdekking komen dat die snelheid nogal varieert. Veel meer als jullie denken en misschien zelfs wel wenselijk vinden.
Dit is een getrokken strooier, op grote wielen. Als je daar het strooibeeld nog van wilt beïnvloeden moet je grote gaten hebben.
+1
stannetje96
@Loeideutz je ziet de gps snelheid heus wel schommelen inderdaad maar dat zijn zulke kleine afwijkingen dat je dat in je strooibeeld nooit terug zal zien
+2
agrotronfan
@Loeideutz gps snelheid is niet van toepassing strooiband is aangedreven op de wiel van de strooier preciezer kan niet. En verhaal van je gps snelheid daar weten wij alles van wij stellen de machines daarop in we zijn niet voor niets precisieboeren.
agrotronfan
@Loeideutz is inderdaad om vlakker te rijden ook omdat wij verschillende percelen hebben waar we overdwars hebben geploegd dan rijdt het toch even wat beter
JD3010
@agrotronfan Ach, het rijdt ook voor niks mee. 😉
agrotronfan
@JD3010 precies en anders staat die maar werkloos in de schuur
+1
JD3010
@agrotronfan Ik gebruik die als gewicht voorop. 😉
Loeideutz
@JD3010 @agrotronfan groot gelijk. Geeft helemaal niks dat de tractor een dikke meter langer is. Auto’s die je tegen komt in een bocht moeten maar wachten. Smalle straatjes hebben we niet. Ik ken betere frontgewichten die veel minder ruimte innemen en er niet voor zorgen dat je bij elke bocht aan alle kanten moet kijken omdat er geen plek is.
JD3010
@Loeideutz Euhh, ik kom geen auto's tegen op mijn land en een frontgewicht is helemaal nutteloos. Ik heb inderdaad geen smalle straatjes, ik kom niet eens op de weg.
Loeideutz
@JD3010 ik kom veel op de weg. Helaas zijn de wegen waarover ik rijd niet allemaal 7 meter breed. Soms is er inclusief berm nog geen 5 meter over. Dus ja, ik denk over zulke dingen na.
+1
JD3010
@Loeideutz Dus omdat jij veel op straat zit, mag ik zo'n ding niet voorop hebben. 🤔
Loeideutz
@JD3010 Wat een ontzettende foute conclusie. Dat beweer ik niet. Er zijn in dit land maar weinig boeren die niet met hun machines over de weg moeten, de uitzondering bevestigt de regel. Als je alleen maar als frontgewicht met zoiets over de weg rijdt, ben je in mijn ogen niet goed bezig. Wat je op de akker doet moet je helemaal zelf weten.
+1
JD3010
@Loeideutz Neem het toch niet zo serieus, de 😉 is daarvoor uitgevonden. Jij suggereerde dat ik een gevaar op de weg ben, niet wetende hoe de situatie hier is.
Ik kom heel weinig op straat en ben ook niet de enige, maar het klopt dat de meeste wel de straat op moeten.
+1
Loeideutz
@JD3010 Ik doe weinig of niet aan smileys op fora. Werkt niet omdat er een toetsenbord tussen zit.
Daarnaast heb ik niet gesuggereerd dat U een gevaar op de weg bent. Ik lees hier wel vaker over personen die met veels te breed materiaal, 3,50 plus, zo over de weg scheuren.
U bent een veelschrijver. Daarbij wekt U de indruk dat U niet gauw advies van anderen aan neemt, ik noem dat eigenwijs, U noemt dat eigenzinnig, geen probleem.

Mijn eerste opmerking hier blijft, al wist ik toen niet alles. Ik rij tegenwoordig wel eens met een machine die de afgifte aan past aan wijzigende snelheid, maar daar zit altijd een reactie tijd tussen. Ik zou het zo niet doen.
+1
JD 6430 The Best
@JD3010 Ouwe wegpiraat dat je er bent😉
trean
Quote Reactie van @JD3010:
maar het klopt dat de meeste wel de straat op moeten.

Ik denk dat je landelijk gezien niet ver van de helft van de boeren weinig op de weg komen, er zijn nog heel veel (kleine) boeren die alle land achter de boerderij hebben of alleen maar de weg oversteken...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 513 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!