Foto van een Mecalac 11 CXi vandaag de caesar mestgrijper aan de rotator gehangen om er mest mee te laden.Moet er wel even aan wennen.Maar de 8 strooiers vol pakken gaat zeker lukken.Grijper is iets s

Mecalac 11 CXi

Fendt926Driver
Foto van een Mecalac 11 CXi vandaag de caesar mestgrijper aan de rotator gehangen om er mest mee te laden.
Moet er wel even aan wennen.
Maar de 8 strooiers vol pakken gaat zeker lukken.
Grijper is iets smaller dan de strooier dat bevalt wel super.

Reacties

+2
GROENEDEERE
Ik zou wel de touwen uit de mest halen scheelt weer een hoop ergenis met schoonmaken
+2
Fendt926Driver
@GROENEDEERE aaahhh detaills.
Zeker makkelijker maar walzen schoonmaken met de snijbrander gaat ook verbluffend snel
+2
wim-same
@GROENEDEERE En wat heb ik vroeger vaal lopen foeteren op boeren, maar vooral paardenmensen die de touwen er niet uit trokken, Soms zaten de walsen al vol bij één klant.
langeslagdiesel
@wim-same met de miedema strooiers ging het wel aardig met dat touw. Daar kon je er goed bij om het aan het eind van de dag ff af te zagen. Ook kroop het eigenlijk nooit in de lagers. Alle andere wagens is het net wat @Fendt926Driver aangeeft. Ff met de brander er langs.
+6
wim-same
@langeslagdiesel en met de brander er langs had je ook gelijk de keerringen van de lagers te pakken. Er hoort gewoon geen touw in de mest....
+2
JohnDeere5085
@wim-same ik word er ook schijtziek van, loop zelf ook wat rond op die manage en haal dan ook er al zat uit maar als ik dan ga mestrijden komen er nog steeds hoop tevoorschijn. heb al eens voorgesteld dat ik dan maar 5 euro per krijg voor elk touwtje wat ik vind.
wim-same
@JohnDeere5085 En dan nog zal het niet helpen. Ik ben al zo lang bezig geweest op die pension stallen en maneges. Het antwoord was gewoon, "stuur de rekening maar".. En daar sta je dan..... de touwen los te snijden.
+3
jehan
@wim-same wij rekenen bij bepaalde klanten 60 minuten extra ..zijn begonnen met 30 ..maar dat hielp niks nu 60 en het gekke is helpt nog niks ..maar we krijgen het geld wel
+1
jehan
@wim-same en wat ook erg is net van de balen en folie ...sommigen gooien alles op de mesthoop ...
+1
wim-same
@jehan Oh, dat was erg makkelijk bij mij. Dan kwam ik terug met een trekker met kieper en een kraan, om alles af te voeren als chemisch afval, en dan kregen ze ook de uren van de administratie er nog bij van de afval stroom geleide brieven. Deze klanten kwamen meestal niet meer terug.
+2
langeslagdiesel
@wim-same het ergste vond ik in der tijd de ijzer draden van de Vicon hp1600 pakken. Toen reden we met de Engelse zij lossers met slag kettingen. Dat ging echt raar met dat draad er in. Keer een brok van een rieten dak er in gehad. Voorheen dat op de bloembollen velden nog hoofdzakelijk stalmest werd verspreid en mest platen nog vaak van puin waren gemaakt kwam je van alles tegen met strooien. Was dan altijd aangevoerde mest uit de handel wat op het perceel gekiept was. En verspreid moest worden. 1 keer een grote rot klap in de wagen gehad. Wagen bijna op zijn kant. Kijk ik rechts naast de wagen, ligt er een afgebroken slag ketting en een grote ( 80 kg ) stoepband naast de wagen. Dat spande echt de kroon. Dan strooit compost toch weer aanzienlijk veiliger voor je spullen.
wim-same
@langeslagdiesel En wat dacht je van complete boomstronken in de meststrooier. bij een Nertsen bedrijf mee gemaakt.
+1
GROENEDEERE
@wim-same
Aat dacht je van klanten met kuilbanden of zelfs kadavers.
wim-same
@GROENEDEERE ja, vroeger ook dode biggen in de ketsplaat gehad. en zelfs een keer bij een boer die varkenspest bleek te hebben. Ik ben toen via de voordeur naar de doesje gegaan. om vooral niet op het bedrijf van mijn vader te komen.
Marcsteffens6265
Heeft de 924 wel genoeg pk voor deze strooier?😜
Fendt926Driver
@Marcsteffens6265 het is een 926.
En ik strooi op plekken waar bijna een meter vreemde grond op gebracht is.
Wat denk jij dan dat je aan pk nodig bent..
En deze was vrij na het grasmaaien
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver nou ik denk dat je met 100 pk wel goed uit de voeten kan, maar in tegendeel wat je zegt over dat er grond bij op is gekomen is iets extra nooit verkeerd.
Fendt926Driver
@Marcsteffens6265 we stonden nog in twijffel om deze er voor te doen...
100 pk minder maar iets forser op de banden.
Maar die paste niet over de toegangsweg...

(klik om te vergroten)

Marcsteffens6265
@Fendt926Driver jammer denk dat je daar meer aan had gehad dan die 100 pk meer. En aangezien de 614 voor de ploeg staat zo op de achtergrond te zien.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Marcsteffens6265 :
En aangezien de 614 voor de ploeg staat zo op de achtergrond te zien

Maar de 614 heeft ook al 155pk.
Dus dat maakt het verschil ook niet.
In 4wd heb ik niets onder de 145pk
varken
Gaat mooi zie ik 💪🏻
JD 6110
Strooier is altijd te klein hè 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mecalac 11 CXi ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!