Foto van een Fendt 305 LS, maisland klaar brullen 🤙🏼💪🏻. Foto is geplaatst door J asper op 29-04-2021 om 12:33:53, met 12 reacties.

Fendt 305 LS

J asper
Foto van een Fendt 305 LS, maisland klaar brullen 🤙🏼💪🏻

Reacties

jammermaarhelaas
Hoe breed werkten de ploegscharen? Lijkt wel iets van minimaal 50cm?

Krijg je hem met deze cultivator in 1 keer klaar om te zaaien?
+1
J asper
@jammermaarhelaas Is een vario ploeg, 16 tot 20 inche volgensmij staat altijd in het midden normaal. Klopt hier zaaien ze de mais na in.
J asper
@jammermaarhelaas Normaal komt morgen de mais erin, maar hoop dat er vanacht nog 30 mm valt, en dan volgende week een keer zaaien.
T60401
@J asper Rij je nog een keer halfslag? Anders heb je banen wel aangedrukt en banen niet aangedrukt. Rij zelf eerst een paar rondjes aan. dubbellucht steeds door het zelfde spoor. Dan heb je drie wielen naast elkaar aangereden en dan de breedte tussen de achterwielen niet aangereden. Ben ik een eindje van de kant zodat ik rond kan draaien ga ik het land klaar leggen. 1 kant op aanrijden terug land klaar leggen. Ben zo overal met een wiel geweest.
+1
J asper
Quote Reactie van @T60401:
Rij je nog een keer halfslag?

Nee, is wel mooier maar dan krijg ik het niet klaar. Rol drukt ook wel aan. Kunt er met zondagse schoenen op lopen, op het geploegte is dat wel anders🙈
J asper
Vorig jaar wel gedaan, maar nu ook niet zo droog gellukig.
T60401
@J asper Aansluiting met ondergrond is dan niet goed. minder capilaire opstijging. is minder vocht voor het mais plantje. Bij een nat najaar kan het op sommige gronden ook problemen geven. Silage wagens rijden er net zo diep door als het geploegd is.
J asper
@T60401 Veel vaker zo gedaan, nooit geen last van gehad.
jammermaarhelaas
@J asper

Bij mais is het ook minder van belang denk ik dan bij bijvoorbeeld grasland waar gemaaid, geschud, geharkt wordt.
J asper
@jammermaarhelaas Grasland kilveren we dan heb je alles al aan gereden, en dan lichtjes lostrekken.
+1
jammermaarhelaas
Reed hier altijd halfspoor met de zaaibedcombi. Baan van 1,1m tussen de wielen blijft eerste keer onaangedrukt, tweede keer gaat de dubbellucht er dan 1 keer door, en blijft er een baan van 30cm (of bijvoorbeeld twee keer 15 cm) over die niet is aangedrukt. Beetje gulden middenweg.
Voor de juiste afstand tot het bewerkte deel nam ik dan de 4e ploegvoor waar ik met het voorwiel overheen reed, dan blijft er 80 cm liggen voor tweede keer (het "half spoor").

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!