Foto van een Fendt 304 LS, bezig met (NKG) land aan het klaarleggen voor biologische uien.. Geplaatst door Ritchie op 29-04-2021 om 19:35:50, met 14 reacties.

Fendt 304 LS

Foto van een Fendt 304 LS, bezig met (NKG) land aan het klaarleggen voor biologische uien.

Reacties

draaipiet
Zo die staat lekker breed op zijn poten
+1
Ritchie
@draaipiet

Ja dan gaan de tegenliggers tenminste opzij als je er aan komt.
draaipiet
@Ritchie 🤣🤣🤣
+1
MaxxuM4ever
Om zag vandaag precies zo’n mes wat jij voorop hebt te koop staan, werkt dat een beetje? Is hij om kluiten te breken of meer om wortel onkruiden door te snijden?
+1
stannetje96
@MaxxuM4ever dan krijg je twee onkruiden 🙂
+1
MaxxuM4ever
@stannetje96 zolang ze het daarna allebei niet meer doen vind ik dat prima.
+1
stannetje96
@MaxxuM4ever daar zit vaak het probleem
Ritchie
@stannetje96

Ja wortelonkruid blijft lastig en hardnekkig, maar goed schoffelen/wieden en er aan het begin kort opzitten zoals met dit mes of de TGA dan houd je het wel onder controle.
Ritchie
@MaxxuM4ever

Dit werkt wel goed eigenlijk! Door het koude weer is er nog niet super veel gekiemd, maar had toch best wat onkruid in het witte dradenstadium. Dat ruim je dan mooi op al.
+2
TeunFendt
Heb je straks geen hele hoge onkruiddruk? Als je niet mag spuiten en niet doet ploegen.
+2
Ritchie
@TeunFendt

Ja dat is wel een ding met NKG, maar daar zou je vooral de eerste jaren mee te maken hebben. Er zijn bioboeren die al 20 jaar NKG dus het moet goed te doen zijn.

Het is een beetje 'n zoektocht naar het beste systeem, de resultaten verschillen toch ieder jaar (ploegen/ecoploegen/NKG) dus het is een mooie ontdekkingstocht 😄
huub
@TeunFendt met ploegen begraaf je onkruidzaad maar haal je ook weer oude zaden naar boven.
MaxxuM4ever
@huub ja de oliehoudende zaden heb je lang plezier van

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!