Eerste snede gisteravond even gauw plat gelegd met zn tweeen. Schiet lekker op zo als de dubbele maaier zich alleen bezig houd met volle breedtes maaien en ik alle hoekjes en strepen weg maai.

John Deere Meerdere

Eerste snede gisteravond even gauw plat gelegd met zn tweeen. Schiet lekker op zo als de dubbele maaier zich alleen bezig houd met volle breedtes maaien en ik alle hoekjes en strepen weg maai.

Reacties

ljdekker
Mooi op tijd, waarom nu al maaien?
+1
@ljdekker

Beetje het zekere voor het onzekere. Er wordt volgende week veel regen gemeld en als de temperatuur omhoog gaat en het gaat eindelijk hard groeien, dan word het gauw te zwaar voor een mooie snede met voedingswaarde. Daarbij valt het helemaal nog niet tegen wat er op staat.
De hergroei is ook beter, als het volgende week dan begint te groeien henben we hopelijk snel een goede 2de snede.
+2
ljdekker
@TerraJohnDeerefan een eerste snede mislukt niet snel is mijn ervaring, dus die hoeft er niet met alle geweld af. Daarnaast is het suikergehalte erg hoog met deze koude nachten dus oppassen met voeren
@ljdekker

Nee dat klopt. Maar zo krijgen we ook weer wat oppervlakte vrij voor zomerstal voeren.
Paar jaar geleden hebben we ook zo een jaar gehad met veel regen rond de maaidatum en toen hebben we lang moeten wachten. Toen stond er een snede waar niet doorheen te komen wad en daar hadden we geen zin in.
Voor hetzelfde geld zeggen we volgende week hadden we het maar een week laten staan🤷‍♂️ maargoed achteraf is t altijd makkelijk.
Fendt612e
@TerraJohnDeerefan eerste snee kan bijna niet te lang zijn blijft hoge kwaliteit vergeleken de andere snedes. En is nu ook niet echt drogend weer
+1
@Fendt612e

Ja dat klopt ook wel. Maar door de vooruitzichten hebben we deze keuze nu gemaakt. Andere jaren was de eerste snee ook al een week aan de kant geweest.
Om 9 uur al begonnen met schudden dan zijn we rond 12/1 uur alles langs geweest. Dan kunnen we dannog mooi even voor de hark uitlopen met de schudder.

(klik om te vergroten)

Schudden in het heuvelland
+1
Fast Eddy
Dat schiet mooi op zo.
arjanvw
Wij hebben vanaf donderdag hier 20 mm regen gehad. Je ziet het gras nu opfleuren nadat het geleden heeft van de vorst. Zo te zien hebben jullie daar weinig van gehad..
+1
@arjanvw

Hier hebben we enkele buien gehad maar dar stelde niet veel voor. Hier in het zuiden kleurt het sowieso al een stuk beter als richting brabant zag ik vrijdag.
+2
roscho
Quote Reactie van @TerraJohnDeerefan:
Hier hebben we enkele buien gehad maar dar stelde niet veel voor.

Hier (oost-achterhoek) nog geen 2 mm. Ik had een gazonnetje ingezaaid, haast gemaakt omdat er regen zou komen. Niks hoor, net als vorig jaar bleef het hartstikke droog, de pieren liggen weer in het gras te hoesten.
+2
Opbrengst valt helemaal niet tegen👌

(klik om te vergroten)

.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!