28 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 met Kverneland Rau Vicon spuit.Deze spuit heeft nog het balanceren met de bananen. Dit werkt mooi mits de bananen af en toe opnieuw rond gemaakt word

Deutz-Fahr Agrotron 120

336 foto's van @PieterA

PieterA
28 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 met Kverneland Rau Vicon spuit.

Deze spuit heeft nog het balanceren met de bananen. Dit werkt mooi mits de bananen af en toe opnieuw rond gemaakt worden en de rolletjes gangbaar en goed in het vet gehouden worden. De topeinden zijn van aluminium. Lekker licht en het roest niet. Nadeel is dat je er zelf niet aan kunt lassen. Hiervoor hadden we een Douven Partner van 27 m, dat was veel makkelijker om de bomen te balanceren. Die raakte de grond niet vaak (ook een andere chauffeur!). Met deze rij ik en helaas raak ik elke dag wel het gewas of de grond met de bomen.

Bij aanschaf getwijfeld tussen deze spuit van 40 m en eentje van 45 m, maar voor mij is dit breed en zwaar zat zo.

Ik kan er na 9 seizoenen en 19.000 hectare aardig mee lezen en schrijven, maar ben er tocb helaas afgelopen najaar met een lege spuit mee omver gegaan. Gelukkig niet veel schade, want het ging rustig aan. De spuit heeft geen draaibaar trekoog en hij hangt in de kipperknobbel (piton-fix), dat kostte een nieuwe kipperknobbel. De aftakas was nog heel. Ook was er een leiding kapot en hebben we 5 nieuwe 5-ling dophouders moeten kopen. Gelukkig was de spuit leeg, her gebeurde toen ik probeerde om op snelheid de beide wielen van de spuit in de berm schoon te rijden. Hier was de berm te smal voor.🙈

Reacties

+2
PieterA
Minder handige actie🙈

(klik om te vergroten)

Kverneland spuit
+1
de-wit
@PieterA Door schade en schande wordt men wijs
+1
PieterA
@de-wit Ja, klopt. Ik heb de sensor die ziet wanneer de bomen ingeklapt zijn en er dan voor zorgt dat je niet kunt sturen gesaboteerd, zodat ik beter de smalle dametjes met bomen er tegenover kan nemen en zodat je op het perceel ook ingeklapt kunt sturen.

Dan weet je dat je een keer zoiets kunt krijgen. Ik zag de spuit in mijn spiegel zachtjesaan richting de sloot zakken. Toen reageerde ik, door met de trekker bij de sloot vandaan te sturen. Doordat de automatische besturing van de spuit aan stond, stuurden de wielen van de spuit de sloot juist in. Toen ik dat zag gebeuren ben ik gestopt en rolde de spuit er in.

(klik om te vergroten)

Balen!
Fendt926Driver
Bekende actie het schoonrijden van de banden. En ja soms kan het dan mis gaan.
Gelukkig niet te veel schade.
Loonwerker medewerker was in de buurt een keer de spuit aan het vullen naast de beek en de volle spuit zakte weg in het taluut.
Dan heb je er ook even een puinhoop van.
JJ
Wou al vragen want normaal kun je niet sturen als deze ingeklapt is maar dat heb je omzeilt. Welke breedte spuit is het geworden dat staat niet in je uitgebreide verhaal?
+1
PieterA
@JJ 40m. Dat hebben de buren ook . Dan kun je elkaar nog eens helpen. Past ook goed met de beregening op 80 meter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!