Hier zie je Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × met een Case IH Maxxum 110 en een pottinger lion 301. Voor het eerst in jaren een perceel dood laten spuiten voordat we hem frezen. Veel kweek en muu

Case IH Maxxum 110

Herbert
Hier zie je Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × met een Case IH Maxxum 110 en een pottinger lion 301. Voor het eerst in jaren een perceel dood laten spuiten voordat we hem frezen. Veel kweek en muur in dit perceel. Dit keer ook voor het eerst zelf frezen met een gehuurde rotorkopeg van een kameraad. Lange baantjes zo van 650 meter. Omdat dit veengrond is laten we hem volgende week spitten door de loonwerker zodat eventueel iets omhoog gekomen veen goed vermengd in de toplaag.

Reacties

+1
valmet6400power
“Voor het eerst zelf frezen met een rotorkopeg”

😕 😂😂
Herbert
@valmet6400power hahah, ik denk dat veel boeren dat ook graag hadden willen kunnen zeggen. Relaxed klusje😂😴
Ruben-Wind
@valmet6400power frezen met een gras land frees gaat vast niet sneller. 2,2km en dan ligt de trekker er al op de knieën voor.
valmet6400power
@Ruben-Wind
Dat denk ik ook niet hoor! Maar als je bij ons op de klei de kopeg in grasland zet hoor je die wel even kreunen 😂
+1
johndeere6230
@valmet6400power

Zeg maar gerust dat het niet gaat haha, hier wel eens geprobeerd, vrij nieuwe tanden in de rotoreg, ondieper gezet, maar liep gewoon eroverheen, ging niet eens de grond in, draaide wat om de pollen gras heen en dat was het😅
valmet6400power
@johndeere6230
Haha echt zo ja 😂
Ritchie
@valmet6400power

Dat klappert een beetje zegmaar 😅 😂

Lemken zegt dat het met hun roterra wel gaat trouwens, moet je een palletje omzetten geloof ik?
valmet6400power
@Ritchie
Ik heb echt geen idee! Voor mijn idee gaat een kopeg alleen een beetje worsten draaien van (lang) gras en anders gooit ie complete pollen de grond uit volgens mij. Wij hebben afgelopen zomer ook 10 ha tweejarig graszaad land gefreesd met een messenfrees dat ging prima ook al was de grond kogelhard.
Ritchie
@valmet6400power

Heb ook wel eens gehoord dat je de tanden/messen moet wisselen, en als ik naar de tanden van de Moreni roterra kijk op 't werk dan geloof ik wel dat je daar grasland mee kunt scheuren. Op 't zand dan he, klei wordt lastiger.

Grasklaver frezen doen wij ook met de Multivator ja.
valmet6400power
@Ritchie
Ja wij hebben wel snij-tanden in onze Celli, geen druppel zoals Lely. Maar misschien dat het op zand makkelijk gaat hoor!
Herbert
@Ruben-Wind op deze lichte veengrond kost het niet heel veel kracht. Deze kopeg heeft net nieuwe tanden. De boost kwam er wel op, maar kon prima op de 540 eco werken met 3 a 4kmh. Kreeg het soms alleen even moeilijk omdat het nogal ongelijk land is. Overal van die "dwarse greppels" die door de jaren heen ontstaan zijn. Dat is ook de reden waarom er een jaar mais op komt. Nu na het kopeggen ligt het er al weer een stuk vlakker bij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!