Foto van een Massey Ferguson 6480 Dyna-6. Maisland klaar leggen met de smaragd.. Foto is geplaatst door Case5130 op 06-05-2021 om 13:09:36, met 9 reacties.

Massey Ferguson 6480 Dyna-6

Case5130
Foto van een Massey Ferguson 6480 Dyna-6. Maisland klaar leggen met de smaragd.

Reacties

ZetorTwente
Mooi werk!, welke bewerkingen heb je hiervoor gedaan?
Case5130
@ZetorTwente begin maart met de schijveneg er over geweest om het onderzaai raaigras kapot te maken, 2 week geleden drijfmest en stalmest er op. Daarna nog met de triltand er over geweest om de pollen raaigras wat kleiner te maken en nu dus met de smaragd zaaiklaar leggen.
TeunFendt
@Case5130 Niet ploegen voor het zaaien?
Case5130
@TeunFendt dat doen we al bijna 10 jaar niet meer, we deden spitten voor het zaaien, maar met de droogte van de laatste jaren werd de grond veel te poederig. Daarom vorig jaar deze smaragd geleend van mn werk en dat beviel toen goed dat we het dit jaar weer doen.
TeunFendt
@Case5130 Maar die plukjes onderzaai die je ziet liggen, groeien die nu niet zo weer aan?
Case5130
@TeunFendt ja dat zal wel, maar dat vind ik niet zo erg zolang het maar niet gaat concureren met de mais. Moet later toch weer onderzaai in.
ZetorTwente
@Case5130 Ah juist, niet eens heel veel bewerkingen voor een goed resultaat zonder ploegen nodig dus.
Case5130
@ZetorTwente nee, na de laatste droge jaren probeer ik nog meer om met zo min mogelijk bewerkingen het zaaiklaar te leggen. Het liefste had ik na het bemesten gelijk met de smaragd bewerkt maar de pollen gras waren daarvoor te groot.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6480 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!