Foto van een New Holland T 6050 bezig met het verplaatsen van de mobiele wasinstallatie. Met deze machine worden de aardappels gespoeld en gelezen alvorens ze op de vrachtwagen gaan richting de chips

New Holland T 6050

stannetje96
Foto van een New Holland T 6050 bezig met het verplaatsen van de mobiele wasinstallatie.

Met deze machine worden de aardappels gespoeld en gelezen alvorens ze op de vrachtwagen gaan richting de chips fabriek. We telen met een groep telers voor de lays en hebben daarmee twee mobiele wassers in bezit die van erf naar erf gaan om de aardappels daar te wassen die afgeleverd moeten worden.

Afgelopen week is bij mij de laatste schuur leeg geraakt met het ras vr808. De aardappels gaan via de stortbak de spoeltrommel in waarin ze worden gewassen. Als ze de trommel uitkomen gaan ze via een platte egelband, om de laatste loofrestjes/spruitjes te verwijderen, door het leeshok waar plaats is voor 2 personen. Er zitten altijd 2 personen in om de foute aardappels er uit te gooien en om te zorgen dat er geen “vreemde voorwerpen” tussen zitten.

We doen ongeveer een uur tot 5 kwartier over een vrachtwagen van +- 35 ton. Vaak worden er 4 of 5 vrachtwagens op een dag gedaan.

Reacties

Mooie trekker/verhaal.
wim-same
Mooi verhaal, en duidelijke uitleg. Maar is er wel genoeg afzet nu met de Corona crisis ? Ik denk bij Lays wel.
+1
stannetje96
@wim-same ja wij zitten wat dat betreft aan de goede kant! Mensen eten chips als nooit te voren 😉
wim-same
Mooi voor jullie om te horen, maar triest voor de Friet telers, die hun aardappelen weg kunnen doen voor veevoer.
MaxxuM4ever
Niet een mooi klussie voor de majoor 6 cilinder haha?
Zit er veel verschil tussen de 2 was installaties of beide hetzelfde?
Teel jij je hele areaal voor de lays of wed je op meerdere paarden? Wij hebben alles pootgoed en de enige risico spreiding is verschillende soorten.
stannetje96
@MaxxuM4ever die is al een jaar of twee weg.
Sinds vorig jaar alles voor de lays. Hadden voorheen nog wel een stukje tafelaardappelen maar daar zijn we mee gestopt

Er zit wel wat verschil tussen de wassers. Die andere heeft geen egelbanden. Ook heeft deze gewoon een vaste leesband en die andere een rollentafel.
+1
DANOONTJE POWERR
Wel heerlijk dat je geen stof hoeft te happen bij het afleveren!
+1
huub
Is dat wassen een eis van Lays of is de lagere tarra jullie voordeel?
stannetje96
@huub ze moeten gespoeld aangeleverd worden
ares697
Ideaal bij slecht/koud weer zo'n leescabine!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!