Foto van een Same Hercules 160 (it). Foto is geplaatst door collin ihfan op 08-05-2021 om 17:21:13, met 27 reacties.

Same Hercules 160

3.407 foto's van @collin ihfan

collin ihfan
Foto van een Same Hercules 160 (it)

Reacties

+2
draaipiet
Prachtig, de topper van die tijd
+2
RJBrouwer
@draaipiet Dit was toch de grootste same van de 'oude types'?
+3
draaipiet
@RJBrouwer Ja inderdaad, daarom schreef ik ook de topper van die tijd. Ik heb van wim-same begrepen dat de importeur hem niet naar Nederland wilde importeren omdat hij te groot is totdat een loonwerker hem zelf ging importeren.
+3
RPCounty
@draaipiet hier in de buurt liep er ook 1
+1
wim-same
@RPCounty Dat was bij van der Meer zeker ?
+1
RPCounty
@wim-same nee. Een boer hier in de buurt.
+1
wim-same
@RPCounty Weet jij ook waar die hercules daarna naartoe gegaan is ?
+2
RPCounty
@wim-same nee. Ik heb het idee dat hij toen de handel in gegaan is.ik weet nog wel dat de man klaagde over de topsnelheid......was zeg maar geen Atlanta🤣🤣🤣
+1
wim-same
@RPCounty Mogelijkj is deze hercules daarna naar Texel gegaan. en later weer ingeruild bij Voets Middenmeer. Daarna heb ik hem gekocht, van Voets. bij mij was het verhaal dat hij ook in de buurt van Steenwijk gelopen had, en daarna naar Texel verkocht.
+4
RJBrouwer
@draaipiet oké dit zijn inderdaad wel beulen, wel apart dat deze types bijvoorbeeld niet zo populair zijn als de IH 1455 XL, Fiat 180-90, John Deere 7810 en bijvoorbeeld de Fendt 615 LSA E. Dat vind ik best raar dan. Want dit zijn ook wel iconen (Vind ik...)
+3
draaipiet
@RJBrouwer 36 jaar geleden ree ik op een Drago, je merkte toen al dat voor het merk Same de neus wed opgehaald. Toen waren ze al een beetje merkenziek, maar ze hielden hun mond omdat het de sterkste trekker uit de buurt was. Daarom is het merk Same toen en nu ondergesneeuwd omdat de grote merken dominant aanwezig zijn. (denk ik). Alle respect voor ieder die een merk aanhangen hoor, want dat mag gewoon.
+1
RJBrouwer
@draaipiet Ja precies dus eigenlijk komt het erop neer dat omdat de merkbekendheid laag is, de trekkers dus niet zo populair zijn? en daarom redelijk goedkoop zijn( ik gok voor een hercules 160 in redelijke staat 15K??) en niet zo gewild zijn?
+1
draaipiet
@RJBrouwer Ik heb geen verstand van prijzen, maar merkbekendheid zal zeker een rol spelen, het is tenslote een spel van vraag en aanbod
+3
langeslagdiesel
@draaipiet toen bij ons op de boerderij ( mijn oud ooms ) de hanomag aan inruil toe was kwam er een fonkel nieuwe Saturno op demo. Te groot, te zwaar maar wel lekker sterk. Hanomag was toch echt geen B merk toen, en ging toch kopje onder. Jammer dat nieuw niet meer leverbaar was. Anders had er weer een nieuwe hanomag op de dam gestaan.Toch is er uiteindelijk voor een twee wiel aangedreven minitauro gekozen . Na wat gewenning was toch de stelling in acht genomen dat ze deze trekker jaren eerder hadden moeten hebben. Zo veel meer mogelijkheden qua versnellingsbak opbouw en hef inrichting ( ploegen) super trekker, en bodemloos qua trekkracht. Maar goed, wat hing er achter? Een 4 ton mest verspreider, een dito ladewagen en in het voorjaar een ton of 6 kunstmest op een wagen in zakken het land in trekken. En maaier, schudder, hark. Dat was alles, eigenlijk. Ja later een howard rotaspreader die een ford 5000 liet staan. En een kuilsnijder. ( steekschop) daarmee liep je tegen zijn grenzen aan. Toen was het ondertussen ook wel rond het jaar 1980, en de klok bijna 1,5 keer rond. De hanomag’s waren toen echt wel vergeten hoor, en ingehaald door een Italiaans B merk.
+3
a3vandiejen
@RJBrouwer Mee eens.
+1
RJBrouwer
@a3vandiejen wat kost zoiets in goede staat ongeveer dan? 15 duizend??
+1
wim-same
@RJBrouwer er staat er een te koop in België, maar hij vraagt veel meer voor de Hercules.
+1
RJBrouwer
@wim-same wat is veel meer?
+3
Martinsame
Da's echt same geweld
+2
a3vandiejen
Schitterend zo'n Hercules.
+1
Kramer U800
Geblendeerde ramen!? Optie?
+3
wim-same
@Kramer U800 Of geblindeerde ramen een optie waren weet ik niet meer, Maar je kon later wel getint glas kopen.
+3
langeslagdiesel
@wim-same dat was al heel snel leverbaar op de siac stuurhut.
+2
langeslagdiesel
@wim-same nu, niet meer te vinden, : nieuw zwaar getint glas voor een siac cabine. Er loopt, of liep bij ons in de buurt bij een kweker nog een minitaurus 2 rm met zwaar getint glas. Dat is echt mooi. De tint is alleen niet in ieder raam exakt het zelfde gebleven. Dat is wel jammer. Trekkertje is van 82. Doet dus ook al weer 39 jaar mee. Mag er wel eens een schoonheid foutje zijn hè. Het is geen fendt! 🤨🤨😭😭😭
+1
wim-same
@langeslagdiesel Nee, Maar een Fendt van 39 jaar......
+3
langeslagdiesel
@wim-same daar wil ik het niet eens over hebben! Ha ha ! Lol.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Hercules 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!