6 mei 2021 Foto van een Fiat 1180.Van de week de Fiat 1180 verkocht. Bij het mechanisatiebedrijf liep ik een handelaar in tractoren tegen het lijf. De Fiat stond daar even om de storing in de verlicht

Fiat 1180

PieterA
6 mei 2021 Foto van een Fiat 1180.

Van de week de Fiat 1180 verkocht. Bij het mechanisatiebedrijf liep ik een handelaar in tractoren tegen het lijf. De Fiat stond daar even om de storing in de verlichting van de eg op te lossen.

Hij had wel belangstelling voor de Fiat. Hij wilde de prijs die we in ons hoofd hadden geven, dus ik kon hem van de eg af koppelen en mocht hem gelijk op de vrachtwagen zetten.

Gisteren gegoogeld op Fiat 1180 te koop en ik kon hem al vinden bij Epic Auctions.

We hebben nu een trekker minder, maar als we een trekker te kort hebben hebben we vaak ook een mannetje te kort. Iedereen rijdt toch graag op zijn eigen trekker dus kunnen we altijd wel iemand met trekker inhuren.

De 1180 heeft bij ons eerst voor de 4-schaarploeg en de spitzaaicombinatie gestaan. Later ook voor de spuit en kiepers. Ook de heeft hij een jaar of 7 het meeste kunstmeststrooien gedaan. In de zomer stond hij vanaf 2012 voor de beregeningshaspel. Ik weet niet precies wanneer hij op het bedrijf gekomen is, maar dat was denk ik eind jaren '80 of begin jaren '90. Ik denk dat hij toen de vervanger was van een Fiat 1300 met vierwielaandrijving.

Reacties

+2
stijn-de-bock
Der komt vast goed terecht, als je de prijzen op die veilingen ziet zijn het soms bijna gouden tractors.
+2
valmet6400power
Tsja de ene zegt zonde moet je bewaren, de ander zegt opruimen want je moet vernieuwen. Als jullie de prijs gekregen hebben die je voor ogen had dan is het een goede zet geweest om hem te verkopen 😄
+2
PieterA
@valmet6400power We hebben nog een Fiat 880 die we nog niet kunnen missen en een 411 die niet weg mag. Dat was de eerste Fiat hier.
+1
manus
Jammer maar begrijpelijk.
Idd de 1300 is toen ingeruild op de 1180 Pieter
JD3010
Maar wat gaat er nu dan voor de haspel?
+2
PieterA
@JD3010 Deze:

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr Agrotron 6.15
+1
deufi
De stoel was aan vervanging toe, maar verder zag hij er prima uit.
+1
DANOONTJE POWERR
Best jammer, maar ik heb ook drie trekkers weg gedaan die ik ook best had willen houden.
Je kunt niet alles hebben...
JD3010
Quote Reactie van @DANOONTJE POWERR:
Je kunt niet alles hebben...

Ach, ik heb de schuur niet vol, dus heb er maar weer 1 bijgekocht.😉
DANOONTJE POWERR
@JD3010 bij jou snap ik het wel, als je geld als water hebt... 😜
+2
JD3010
@DANOONTJE POWERR Dat valt wel mee, maar moet het wel binnenboord zien te houden. 😉
Fendt926Driver
@JD3010 heb ik iets gemist??
Wat voor leuks heb he erbij gekocht
JD3010
@Fendt926Driver Nee hoor, ik heb groen geïnvesteerd.🤗
Fendt926Driver
@JD3010 ok.
Zonneweides of windmolens???
PieterA
@Fendt926Driver of John-Deere?
Fendt926Driver
@PieterA of een groene schuur erbij..
+1
JD3010
@Fendt926Driver Zonneweide mag ik niet en m'n windmolen is eind 2019 verkocht.
Nee, gewoon een JD erbij, voor de fun.😍
@JD3010 waarom zou je een windmolen verkopen? Is toch wel leuk rendement zo’n ding?
stannetje96
@ronald-deutz-fahr zal wel opgenomen zijn in een grootschalige project
@stannetje96 ja, mooi. Nu m’n vraag?🤪
stannetje96
@ronald-deutz-fahr nou omdat het gewoon serieus geld oplevert. Hier zijn de solitaire molens ook allemaal verkocht aan Vattenfall. Dan praat je wel over bedragen van 3 miljoen voor een molen... dan is het best interessant om je standplaats te verkopen in zo’n project
@stannetje96 ja op die manier. Maar waarom bouwt Vattenfall ze zelf niet dan? Of kopen ze hem meer om het recht/vergunning? En dat die molen er al staat is mooi meegenomen? Zo’n boer bouwt die molen ook niet met het idee van we zien wel wat we gaan doen lijkt mij..?
stannetje96
@ronald-deutz-fahr die molens stonden allemaal bij degene op het erf en toen is er een plan gekomen om die allemaal in lijn opstelling te zetten en daarna heeft Vattenfall die standplaatsen opgekocht om waarschijnlijk wat te verdienen aan die molen
@stannetje96 die standplaatsen bij die boer verkocht aan Vattenfall? En dan word die molen verplaatst naar de lijnopstelling? Of hoe moet ik dat zien?
JD3010
@ronald-deutz-fahr Doordat het contract af gaat lopen, want ik ben geen grondeigenaar. Verder kon ik toen er mooi geld voor krijgen, dat is nu wel anders. Het rendement is door de jaren heen slechter geworden doordat er steeds minder windaanbod was, dus veel minder kWh per jaar.
@JD3010 op die manier. Was je bij aanschaf wel grondeigenaar dan?
JD3010
@ronald-deutz-fahr Nee, het is hier allemaal pachtgrond.
@JD3010 ah op die manier. Waar is hier, als ik vragen mag? Alles in de omgeving pacht?
+1
JD3010
@ronald-deutz-fahr nee, alle vormen, ook verschillende soorten erfpacht, eigendom etc. Ik heb zelf alles als pachtgrond. Dan is er ook weinig te eisen met zoiets.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1180 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!