Massey Ferguson 6455 aan t ploegen (met Kverneland VD95 3schaar en eg). Zie ook de nieuwere versie https://youtu.be/gd87Ue5A0wc van het filmpje (oud verwijderd)

Massey Ferguson 6455

Pauls
Massey Ferguson 6455 aan t ploegen (met Kverneland VD95 3schaar en eg). Zie ook de nieuwere versie
van het filmpje (oud verwijderd)

Reacties

angelo-nabben
Heb je rtk op je mf?
Pauls
@angelo-nabben jep, meestal heb ik FRTK (5 a 10 cm) maar niet altijd nodig. Ik moet zelf nog sturen. Dit is eerste model en heeft geen hellings functie.
angelo-nabben
@Pauls is wel fijn als je er aan gewend bent
+1
Pauls
@angelo-nabben Ja, klopt, maar voor de meeste werken zou ik ook zonder kunnen, maar vind het wel makkelijk en goedkoop (voor dit model) hulpmiddel
Fendt926Driver
@Pauls het is een mooi filmpje.
Maar ik zie hem liever op normale snelheid en dan wel dezelfde lengte. Kreeg er koppijn van als het hard ging.
En overal even mooi langs kijken.
Want de bevestiging van de pakkerarm met ketting en mee verend en de constructie van de aankoppeling van de eg vindt ik zeer interressant
Pauls
@Fendt926Driver Ja sorry, is ook proberen wat nog net kan, en zou kunnen dat ik m nog eens herwerk maar dan op lagere snelheden, ik wou het filmpje binnen 10 min krijgen, of ik zou iets meer moeten knippen, het is een keuze. Maar bedankt voor de melding, hier kan ik wat mee.
Fendt926Driver
@Pauls waarom trek je een eg mee en niet een (kleine) pakker?
Pauls
@Fendt926Driver Een pakker maakt de zwaardere grond te vast, ik wil luchtige grond om in te zaaien, warmt daarmee sneller op ( als het weer mee wil werken ), en is meestal voor maisland, en geen bietenland. De eg is vooral op de lemige percelen nodig, de dag nadien moet je met hamer de kluiten klein kloppen, dan maar oplossing gezocht en dit principe gevonden. Ook mijn ploeg is niet het grootste en sterkste model om een zware vorenpakker mee te sleuren. Alles is zowat gemaakt van (oud) ijzer dat bij de sloop had kunnen liggen, behalve de cilinder, slang en kettingen heeft me wat gekost.
Fendt926Driver
@Pauls pracht uitleg.
En nu nog detail foto s of een rustig filmpje zou het geheel compleet maken.
Pauls
@Fendt926Driver ben bezig aan rustiger filmpje, zal wel deel moeten skippen, maar geen probleem. Mss heb je morgen het resultaat .
Fendt926Driver
@Pauls doe maar rustig aan. Heb net alle maisland weer geploegd..
Maar misschien hebben anderen er ook nog wel wat aan
+1
Pauls
@Fendt926Driver Nieuwer filmpje is er, zal ik de oudere verwijderen ?
Marcsteffens6265
Mooi filmpje. Mooi zaaibed zo te zien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6455 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!