Foto van een Strautmann Super VitesseOok maar even wat gemaaid deze week. Hadden eind oktober wat maisland ingezaaid met gras/rogge. Nu de rogge er maar afgemaaid zodat er nog mest op kan voor de rege

Strautmann Super Vitesse

JoranK
Foto van een Strautmann Super Vitesse

Ook maar even wat gemaaid deze week. Hadden eind oktober wat maisland ingezaaid met gras/rogge. Nu de rogge er maar afgemaaid zodat er nog mest op kan voor de regen en dan kan er een mooie snee gras/klaver gaan groeien.

Reacties

+3
JoranK
.

(klik om te vergroten)

+1
deJong
Dat ziet er goed uit
MFPOWER06
Heb je snelle lente rogge gezaaid?
+1
JoranK
@MFPOWER06 nee, gewoon snijrogge.
Ritchie
Ga je de grasklaver doorzaaien of ploeg je het eerst?
+1
Baltus_steyr
@Ritchie volgensmij heeft die grasklaver als hoofdteelt en de rogge als bedekking tegen het onkruid gezaaid. Nu de rogge er af is, kan de gras en klaver rustig doorgroeien en heb je geen onkruid staan. Heb ik het zo goed?
Ritchie
@Baltus_steyr

Ah ja, nu lees ik het ook inderdaad. Super uitleg, was even te gehaast op de zaterdagmorgen 😀
JoranK
@Ritchie Precies wat @Baltus_steyr zegt ja.Klaver staat er ook al mooi in. perceel op de foto zit ook nog chicorei en smalle weegbrei bij. Ben benieuwd hoe dat het gaat doen.
Baltus_steyr
@JoranK Ik ben zeer benieuwd hoe het uitpakt!! Ik heb het wel is vaker gehoord/gelezen dat het zo kon maar heb er geen ervaring mee. Ik zaai hier ook nog wel is wat nieuws in, maar heb vaak de eerste snede toch wel wat onrkuid is zitten en die kun je met vlinderbloemige nauwelijks weg spuiten.
Het stuk wat je gemaaid heb, het gele is dat de rogge die dan niet meer opkomt en plaats bied voor het gras/klaver??

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Super Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!