Foto van een Steyr 6135 met Taarup 1030. Afgelopen hemelvaartsdag gemaaid en de dag erop in de kuil. Mooie vuurdoop om voor het eerst te gaan taarup pen zat enorm veel op. Maar goed dat de Mesbakken h

Taarup 1030

jantje 8110
Foto van een Steyr 6135 met Taarup 1030. Afgelopen hemelvaartsdag gemaaid en de dag erop in de kuil. Mooie vuurdoop om voor het eerst te gaan taarup pen zat enorm veel op. Maar goed dat de Mesbakken hydrolisch los te zetten zijn.

Reacties

Piet1960
De loonwerker heeft met de 1030 bij mij in de jaren 80 heel veel gras naar huis gereden. Had voor die tijd een geweldige laadcapaciteit.
casejxu
@Piet1960 en nog steeds wel. Goeie snijlengte en een behoorlijke bakinhoud! Wel kleine bandjes en kunnen niet gigantisch veel pk hebben
casejxu
@jantje 8110 waar reed ke de kuil mee aan?
jantje 8110
@casejxu ik heb de loonwerker met een wagen en de shovel laten komen. Het was 22 hectare en het was een zware snede gras.
casejxu
@jantje 8110 ideaal! Zo hebben wij dat vorig jaar ook gedaan. Maar dan 35ha. Dit jaar weer. Als het eens droog is....
Baltus_steyr
En hoe beviel je de wagen? Kon de trekker hem een beetje doen? En hoe heb jij de messenbakken hydrolisch dan? een taarup 1030 veren de messenbakken toch met veren? Of is deze naar hydrolisch aan gepast?
jantje 8110
@Baltus_steyr het doet het wel mooi. Was aan de kuil weinig verschil te zien met de schuitemaker van de loonwerker, dus dat zit wel goed. Alleen de invoerrol zit te dicht tegen de messenbaksteun aan waardoor deze constant vast gaat zitten. Die hydraulische uittrekbare meebakken was schijnbaar een optie die staadegaard er op maakte.
jantje 8110

(klik om te vergroten)

Hier zie je de cilinder zitten
dx11
@jantje 8110 de thm-opzetvingers alleen met die 4 puntjes vast gelast?
jantje 8110
@dx11 aan de achterkant ook nog dat zit wel vast
dx11
@jantje 8110 ah, super. Lijkt netjes zo
Baltus_steyr
@jantje 8110 owe idd. heb dit nog nooit eerder gezien op een 1030. maar mooi dat het erop zit!! Mooi om te lezen dat die weinig onder een huidige schuitemaker doet!! En zou je de stripjes rondom niet dichtlassen? Of geeft die foto en je tekst een vertekend beeld erbij?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Taarup 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!