Fendt 930 van geresteijnNormaal kopen wij gras bij met de eerste snede. Dan een kuil vol Nu niet gedaan, maar aan 1 kuilplaat niet genoeg.Waren met zn drieen aan het oprapen

Fendt 930

g-g
Fendt 930 van geresteijn
Normaal kopen wij gras bij met de eerste snede. Dan een kuil vol Nu niet gedaan, maar aan 1 kuilplaat niet genoeg.
Waren met zn drieen aan het oprapen

Reacties

+1
Valtraboerties
Ff geduld dan zakt ie zo in elkaar toch 😆 heb je weer ruimte
Fendt926Driver
Straks kan bij beide kuilen de 2e snede wel bijop.
Hier in de buurt al kuilen die 5cm per dag zakken.
Zal wel niet elke dag zo blijven. Maar nu na 3 dagen al 15cm gezakt
Corne S
@Fendt926Driver

Zakken en het water loopt eruit?
g-g
@Fendt926Driver de rest doen wij altijd in balen.
langeslagdiesel
Boterzuur??? Hebben jullie geen last van met dit soort gras??
+1
Fendt926Driver
@langeslagdiesel nu nog niet...
Maar straks met voeren...
En bij friesland campina is nu 2 keer achter elkaar +- (verdacht) ook ++ (positief) op boterzuur.
+1
g-g
@langeslagdiesel het regen was pas op het laatste. We hadden toen bijna alles al op dijkjes. Daarna pas kon ik foto's maken😉. Maar idd. Liever hadden we het droog in de kuil. Het weer was de laatste tijd ook niet echt voorspelbaar. Het zou die dag daarvoor ook veel regenen maar toen is er (bijna) niks gevallen.
+4
langeslagdiesel
@g-g als je niet van het weer op aan kunt, dan laat je het toch vast staan. ? Liever wat grover en droog dan een mesthoop onder plastic. Ben het dan ook volledig met @Fendt926Driver eens dat je eenmaal los gemaaid niet meer terug kan, en je dus ook voor dat je gaat maaien een beslissing neemt waar je de hele winter mee moet werken. En waar je in 1 keer je hele voorjaar’s voorbereiding op afschrijft.
casejxu
@langeslagdiesel helemaal mee eens! In de omgeving veel nat gras ingekuild en veel sporen gereden. Heb er zelf nog voor gestaan om kwa weer woensdag volgas alles der af te maaien maar draag
Kracht was hier te slecht
g-g
@langeslagdiesel ach ja. Zie het maar eens goed te doen. We hoefde ook niet zo lang meer te wachten want op sommige plekken begon het al het liggen. En het maaien ging ook erg zwaar. Hij propte telkens zodat je de proppen eerst weg moest halen, voordat je weer verder ging
+1
langeslagdiesel
@g-g mij maakt het niet uit. En voor mij hoef je je eigen ook GEEN excuus te maken. Ik blijf lachen hoor. Maar ik snap er alleen geen bal van dit soort wanhoop daden. Hier in de buurt is nog niet 1 perceel gemaaid. Kwaliteit blijft beter als het vast staat dan als het los ligt.
g-g
@langeslagdiesel das hier in de buurt heel anders. Dinsdag begonnen de eerste al te maaien. Mischien steken ze hier elkaar wel aan😜
+5
EA_MF
@langeslagdiesel alles wat nu nog staat kan evengoed nog rommel worden. Je weet pas of je t goed gedaan hebt zodra de kuil op is en je de melk hebt afgeleverd.
+3
CaseCS130
@EA_MF Ja, niemand is baas over het weer en alleen achteraf weet je of je het goed gedaan hebt. Het kan gerust nog een maand wisselvallig blijven en als het gras 1x gaat liggen en er komt geen echt droog weer dan is het helemaal rommel.
Wij doen bij twijfel vaak wat risico spreiding, niet alles in 1x er af en die groeitrap hebben we toch nodig voor het weiden. Als het dan mis gaat is niet de hele snede verknoeit.
+1
mdoornekamp
@langeslagdiesel hier vrijdag en zaterdag al een vrij zware snede ingekuild. Als dat nog 14 dagen staat is het allemaal paarden voer.
+1
casejxu
@mdoornekamp grof gras betekend niet automatisch rommel! Kan wel makkelijker mee zijn te melken als n hap gras waar t water uit stroomt
+1
mdoornekamp
@casejxu kwaliteit wordt toch minder als het echt door schiet. En je zode heeft dan ook veel te lijden. Dus ook geen 2e snee meer.
casejxu
@mdoornekamp geen 2e maar wel meer 1e.... en wel n 2e maar later. Ach we zien wel...
+1
mdoornekamp
@casejxu De tijd zal leren wie de beste keus heeft gemaakt
+4
stannetje96
@mdoornekamp hun hoeven de komende weken in ieder geval niet meer zenuwachtig naar buienradar zitten te kijken 10 keer per dag 🙂
casejxu
@mdoornekamp dat sowieso!
Corne S
@mdoornekamp
Eens. En als je weer kans krijgt, zal de grond waarschijnlijk niet veel harder zijn, tenzij je nog een week je geduld kan bewaren (en vraag me af hoe hard het dan droogt). Ook haal je dan nog meer van een perceel, dus rij je meer.

Hier strategisch gemaaid, een paar stukken. Ruimte voor de koeien en een perceel wat laag is en vrij snel nat is. Nu niet al teveel schade gereden op dat perceel. Grootste gedeelte staat bij ons nog vast
mdoornekamp
@Corne S ja spreiding was op dit moment de beste keus.
g-g
@Corne S absoluut. Dit hebben we nog niet zo extreem meegemaakt. Het feit dat de maaier het nauwelijks aankon, en de opraapwagen thuis 6/7 uur heeft gedaan over 9 bunder, zegt al genoeg. We hebben hiervoor ook al 1,5 bunder in balen gedaan, dus dat zit er al niet bij. En mn vader is heel blij dat hij geen gras bijgekocht heeft. Volgends de loonwerker zit er overal heel veel op.
zettelmeyer
@langeslagdiesel melke hier beter van een natte kuil dan van een droge. Voer nu 5de snee van 20% ds aan de melkkoeien en dat gaat prima. 2 jaar terug ook zon eerste snee gehad ging ook prima. Boterzuur valt echt wel mee als het kwaliteit van het gras maar goed is en dat er veel suiker in zit word het omgezet in veel melkzuur waar je hard van kan melken.
Ik ben blij dat gras weer in de bult zit!
ford8630power
@zettelmeyer Schoon werken helpt ook veel, niet teveel zand mee krabben en niet door de rillen rijden
PieterA
Ik begrijp nog steeds niet waarom iedereen nu pas kuilt, is daar een reden voor? Ik hoor niet anders dan dat het gras bijna door gaat schieten,dat er wel erg veel op zit. Waarom is er dan niet gewoon 14 dagen geleden gemaaid? Toen liep alles als een trein?
+1
Valtrapowerr
@PieterA toen was het op veel plekken net niks wat er stond en dat is zonde van n eerste snede gras
+1
CaseCS130
@PieterA 14 dagen geleden stond er amper genoeg om wat te stalvoeren.
+1
newholland6640
@PieterA

Omdat als er een snede van 3500 kg ds staat de laatste 2000 kilo vaak in de laatste week groeit.
+2
newholland6640
Stond op sommig plekken veel op jah. Maar heb ook snedez gezien waarvan ik dacht, waarom nu maaien?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!