Foto van een Same Centauro 60. Was is de 70ér jaren één van de weinige die met wagen wel goed de helling opkwam volgens de eigenaar  . . .

Same Centauro 60

Adrianus
Foto van een Same Centauro 60. Was is de 70ér jaren één van de weinige die met wagen wel goed de helling opkwam volgens de eigenaar . . .

Reacties

+3
yoohan
Kleine krachtpatser met 4wd, die blijft wel doormalen de berg op ja.
+3
wim-same
De Vier wiel aandrijving was ook de grote kracht van SAME. Deze Centauro 60, van eind jaren 60 had al een centrale aandrijfas zonder kruiskoppelingen, en eind aandrijvingen in de wielnaven.
+2
akkermopet
+3
Adrianus
@wim-same En als je het gas er ophoudt "Kraft ohne Ende !" 😍
+1
wim-same
@Adrianus Ja, hele taaie motoren, en deze V motoren waren ook nog erg zuinig in brandstof gebruik.
+3
a3vandiejen
Mooie sterke Same in zijn klasse.
+3
wim-same
@a3vandiejen Ik weet nog goed, dat onze loonwerker toen, wat nu van den Broek mechanisatie is. Toen nog gewoon Dirk-Jan van den Broek, zij eerste nieuwe trekker kocht in zijn loonbedrijf. Een Same Centauro 60. maar geen 4 wiel aandrijving. De eerste vier wiel aangedreven trekker kocht Ik jaren later in onze polder. Een Same Leone 70 DT.
+1
a3vandiejen
@wim-same Moet een mooie tijd geweest zijn. De Leone is bijzonder sterk voor zijn grote. Buiten dat een hele mooie trekker om te zien.
+3
wim-same
@a3vandiejen Ja, en dan hoor je later dan de buren met een verrekijker stonden te kijken hoe een wagen gras achteruit de kuil op gereden werd. binnen enkele jaren waren er dan ook veel meer vier wiel aangedreven trekkers in de polder.
+2
a3vandiejen
@wim-same hahaha, mooi is dat..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!