Massey Ferguson 8S.265 met Dezeure Silo cruiser duikt weer naar benden! (2021). Foto is geplaatst door FerreV op 16-05-2021 om 21:16:27, met 14 reacties.

Geen

FerreV
Massey Ferguson 8S.265 met Dezeure Silo cruiser duikt weer naar benden! (2021)

Reacties

+1
Corne S
Tractiewagen of er op gesleept? Ik zou het knap vinden als hij zelfstandig boven kwam.
EA_MF
@Corne S dezeure silagewagens hebben eigenlijk altijd tractie assen volgensmij. Deze heeft het zeker, als je inzoomt op de foto kun je het diff huis van de voorste as zien.
+1
stijn-de-bock
@Corne S hier in de buurt heeft 90 procent van de silagewagens aangedreven assen, ook veel dezeures hier allemaal met traktie.
Corne S
@stijn-de-bock

Hoe worden die aangedreven? Aftakas of hydraulisch? Aantal van onze inters heeft bijvoorbeeld rijafhankelijke aftakas. Heb weleens begrepen dat ze daarvoor bedoeld zijn.
+2
casejxu
@Corne S via pto idd. Vaak ook gewoon direct dus niet rij afhankelijk. Je moet alleen even uitvinden welke versnelling en toerental daarbij passen
Corne S
@casejxu

Ok. En de walsen / bodemketting? Zijn die hydraulisch? Of zijn die los inschakelbaar?
stijn-de-bock
@Corne S bij dezeure los inschakelen via pto,bij sommige oudere karren ook hydraulisch maar dat zie je weinig
mf 6150
@stijn-de-bock
Kaweco is hydraulisch
stijn-de-bock
@mf 6150 kaweco zie je bij ons niet.
Valtra man
@Corne S met PTO op 540 en iets snellere versnelling de kuil op. Wanneer de kuilman signaal geeft achterschot open trekken en de boel draait leeg. Wij gaven zodra het vlak was een scheut gas en schakelden op het moment dat de kar ‘vrijkwam’ in het trekoog de tractie uit. Daarna konden we op de juiste snelheid de kar gelijkmatig over de kuil leegdraaien. Dát was kunst 🙂
@Corne S lege wagen? Of waar zie je gras dat erin zat? Of is de kuil 100 meter lang dat het zo’n dun laagje js?
+1
Valtra man
@ronald-deutz-fahr uitgedraaid op tractie snelheid waarschijnlijk. Dan ligt alles op het eerste deel.
a3vandiejen
Prachtige foto.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!