Woensdagmiddag besloten om te maaien omdat de voorspellingen er belabberd blijven uitzien. Woensdag verschrikkelijk veel stress gehad toen een zwaar onweer ons net links liet liggen. Dan gelijk tot ee

Valtra A104

BEboer
Woensdagmiddag besloten om te maaien omdat de voorspellingen er belabberd blijven uitzien. Woensdag verschrikkelijk veel stress gehad toen een zwaar onweer ons net links liet liggen. Dan gelijk tot een eind id nacht zitten maaien en donderdag avond zelf en loonwerker laten harken zodat we in 24uur een kuil konden neerzetten. Met dank aan de verschrikkelijk harde wind toch een vrij mooi product kunnen oogsten. Was eerst aan get twijfelen om veijdag te oogsten want buienradar zei 0,0 regen. Om 2u40 afgelopen nacht reed de laatste kar van de kuil en toch weer wat regen op ons kop😅. Opbrengst is massaal nog nooit gezien! Nu 2/3e geoogst de rest konden we niet berijden wegens te natte ondergrond... vandaag is loonbedrijf aan het ploegen en men vader aan het zaaiklaar maken hopelijk tegen vanavond 95÷ vd mais gezaaid 🙏 ik ga maar de kuilen eens afwerken 👍

Reacties

a3vandiejen
Ja het is hardwerken op het ogenblik voor de boer om die 1e snee binnen te krijgen.
Hopen dat het na de Pinksteren beter wordt, ze zeggen van wel...alleen heb je daar nu niet veel aan...succes.
ten bosse
Kun je de haksel trein voorblijven met uwe relatief lichte trekkers?
BEboer
@ten bosse niet om te stoefen maar als ik rijd geen probleel met de mc cormick met schop eraan en kuilverdeler achterop kan ik best uit de voeten. Ook beginnen we met de 13ha huiskavel zo zit dit tussen de muur en kan je vlotter verdelen. Niet tegenstaande dat ze toch vlot kwamen 😅. Eens boven de muur rijden we met de andere trekker met dubbellucht de kanten mooi aan. Hadden we alles in 1 blok om de deur liggen zou het toch wel moeilijker zijn om de hakselaar meester te kunnen.
ten bosse
@BEboer ik vroeg het omdat hier verschillende loonwerkers net hebben geinvesteerd in nieuwe aanrijd tractor of schovel, van meer dan 15t. Dat kan je bijna niet halen met gewoon landbouw materiaal!
BEboer
@ten bosse hier heeft de loonwerker een knik/verreiker van jcb en heeft al aangegeven dat hij zo een hoge kuilen niet ziet zitten 🤔 je kan er wel een vdw kuilverdeler huren of ze komen met een trekker met kuilverdeler. Vaak 1 van de jongste chaufeurs... hier id buurt rijd nagenoeg iedereen de kuil zelf aan terwijl de loonwerker 4 hakselaars heeft. Personeel is het grote pijnpunt denk ik.
+2
Johny power
Hard werken word beloond zeggen ze altijd, dus vandaar die grote volle kuil💪
+2
BEboer
@Johny power laat ons hopen, echt keihard gewerkt loonwerker laten ploegen lag nog nat vanmorgen laar door die stormachtige wind droogt alles mooi op nu is men vader aan het eggen en is de loonwerker net begonnen met zaaien.
Johny power
@BEboer Schiet mooi op dan. Is bij jullie het maïs zaaien later dan normaal of valt het mee?
+1
BEboer
@Johny power meer dan de helft vd mais is al 4w gezaaid dat is normaal en na gras is het vaak tss 10 en 15 mei dus wel iets later heb eens geprobeerd om aan 85000 zaden per ha te zaaien gisteren.
Johny power
@BEboer Hier zitten we in een polder waar de maïs 1 mei er al in had moeten zitten. En er nog steeds niet in zit. Het is sowieso te nat om te vrezen. Hopen dat het iets droger wordt. Maar de regen die valt is ok niet verkeerd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!