Foto van een John Deere 8R280, de laatste pitten zitten er in! Seizoen nr 5 voor de Horsch en seizoen nr 9 voor mij. Kleine 200km terug naar huis rijden en dan lekker een weekend vrij.

John Deere 8R

catfan55
Foto van een John Deere 8R280, de laatste pitten zitten er in! Seizoen nr 5 voor de Horsch en seizoen nr 9 voor mij.
Kleine 200km terug naar huis rijden en dan lekker een weekend vrij.

Reacties

DaanLek
Mooie foto! Hoe heeft de Horsch het seizoen doorstaan?
catfan55
@DaanLek op zich wel goed, maar er begint wel onderhoud aan te komen nu. Mag ook wel na 5 jaar. Bijna Alle delen die in contact zijn met de grond worden ieder seizoen vervangen, er begint nu aardig wat speling te komen op de armen waar de rij elementen aan hangen, alle vacuüm & central fill slangen morgen vervangen worden, er zitten het en der wat (haar)scheuren in het frame & toolbar die gelast moeten worden.

De zaai kwaliteit valt nog steeds tegen, veel skips & doubles en afwijkende afstanden binnen in de rij. Waar het aan ligt weet niemand. Erg frustrerend
DaanLek
@catfan55

Oke, je zal met no Till ook wel merken dat het sneller slijt denk ik? De skips en doubles hebben we met de Gaspardo ook last van, erger me er weer aan nu het allemaal uit de grond is. Computer geeft aan dat alles prima is en snelheid ligt ook niet te hoog. Oorzaak onbekend...

Trekker bevalt wel goed neem ik aan?
catfan55
@DaanLek ja met no till slijt het merkbaar meer.

Hier net zo. De monitor zegt dat alles picobello is, 99% singulation. Het gewas komt op en het maakt niet uit waar je staat in het veld, zonder te zoeken kan ik zo skips & doubles zien. Als ik aan het tellen gaat is 1 uit de 15 tot 20 een skip it double. Dus dat 99% singulation wat het scherm zegt is bullshit 😅 erg frustreren.
+9
Fendt612e
[tiktok]Https://vm.tiktok.com/ZMencm7ax/[/tiktok]

Gespot😜
mike_v
Hoe werkt dat met de sturing van die pickup? Wordt die vastgezet? Of gedwongen gestuurd? Anders wringt het toch aardig lijkt me.
catfan55
@mike_v het stuurslot is gedemonteerd dus is in feite gewoon meelopend gestuurd.
JD 6430 The Best
@catfan55 Heb je ook wel eens last van kapotte koplampen of vooruit door opspattende gravel? Het bedrijf waar ik werkte had op de ute's met trekstang een beschermplaat voor de koplampen omdat die steentjes nog wel s wat schade maakten
catfan55
@JD 6430 The Best nee nog nooit wat kapot gehad eigenlijk. Gaat tot nu toe goed
caseboy
@catfan55 maar wel veel steenslag op de voorlant van de pickup zeker?
catfan55
@caseboy ook eigenlijk niks meer als dat hij anders zou krijgen op gravel wegen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!