17 mei 2021 Foto van een Deutz-Fahr 9340 TTV met Mullie dumper.We hebben zelf wat zand gehaald om stelconplaten in de schuur te leggen. Deze combinatie bracht iets meer dan onze eigen landbouwkiepers.

Deutz-Fahr 9340 TTV

PieterA
17 mei 2021 Foto van een Deutz-Fahr 9340 TTV met Mullie dumper.

We hebben zelf wat zand gehaald om stelconplaten in de schuur te leggen. Deze combinatie bracht iets meer dan onze eigen landbouwkiepers. Zelf ook nog een vrachtje gehaald met de X 720 van dit loonbedrijf. Ook flink wat geweld in vergelijking met onze eigen trekkers.

Reacties

deufi
Daar kan je ook heel wat bloembollen mee wegrijden. Was de oude vloer weggezakt in de loop van de jaren?
+1
PieterA
@deufi Nee, bij de bouw in 2013 is er voor gekozen om de vloer van gebroken puin te maken. Het idee was dat dat wel zou zakken en dat we er dan later klinkers of stelconplaten op zouden kunnen doen. Dat zakken valt eigenlijk tot nu toe een beetje tegen. Slechts 7 cm sinds 2013. Nu hebben we er 6 cm zand opgereden en daar stelconplaten van 14 cm 15 ton aslast op laten leggen.
Jeroen 86
@PieterA waarom gewoon geen betonvloer laten gieten. Is veel goedkoper dan platen
arjanvw
@Jeroen 86 veel goedkoper geloof ik niet. Platen kosten 70 per stuk is 17.50 per m2 daar heb je nog niet zoveel beton voor...
Jeroen 86
@arjanvw nieuwe platen kosten hirr bij ons 90 per plaat. Beton gieten 20cm dik betonnetten en werk inbegrepen kost hier rond de 30 euro
PieterA
@Jeroen 86 30 euro per vierkante meter dan?
Jeroen 86
@PieterA ja 30 euro per vierkante meter
+2
PieterA
@Jeroen 86 Dat is wel iets duurder, maar ik vind beton er altijd wel strakker uit zien. Op deze ondergrond durfden wij het niet. Het beton in de aardappelopslag hiernaast is sinds 1982 al 60 cm gezakt. (Er kunnen steeds meer aardappelen in🙈)
Jeroen 86
@PieterA elke situatie is natuurlijk anders. Maar de prijs van de platen valt mij nog niet tegen. Gegoten beton is wel gemakkelijker om te reinigen vind ik. Maar dat is mijn persoonlijke keuze.
deufi
@PieterA totdat er water in blijft staan.. een betonnen vloer moet je eigenlijk wel onderheien om hem heel te kunnen houden. Platen kan je dan wat makkelijker weer ophalen.
+1
PieterA
@deufi We hebben al een stuk gelift met schuimbeton van Faber. Sindsdien geen last meer gehad van water.
deufi
@PieterA is die de 60cm weer helemaal omhoog gebracht?
+1
PieterA
@deufi Nee, op dat gedeelte hebben ze 30 cm zand gereden en daar weer 20 cm beton op gestort. Dat was in '96 (toen de afgebrande schuur herbouwd is). Sinds '96 is hij weer ongeveer 10 cm gezakt.
deufi
@PieterA dat valt op 25 jaar nog niet tegen dan.
PieterA
@deufi Als er geen water komt en de vloer blijft enigszins vlak, dan doen we er niks meer aan. De goten zitten eigenlijk laag zat, dus als de vloer zakt krijgen we steeds meer ruimte binnen.
PieterA
@Jeroen 86 Ik weet niet wat betonvloer kost. De platen kostten 21,13 per meter. Het leggen met 2 man, een kraan en een vacuumzuiger kost denk ik 0,8 euro per m2. Totaal 22 euro per m2. Wat kost beton dan?
PieterA
@PieterA Jullie zijn sneller dan ik met reageren zie ik al.
Ritchie
V.D Malen?

Wel een dure tijd om zoiets te doen, of had je daar geen last van?
+1
PieterA
@Ritchie Nee, Hage grondverzet. Platen vielen mij mee. Zand weet ik nog niet. Hebben we niet gevraagd. Uren maken valt bij deze mannen altijd mee. Ze werken lekker door. Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?
Ritchie
@PieterA

Oké ja die hadden toen jaren terug als eerste van die 7250's lopen toch?

Prijzen wat hier boven wordt beschreven valt me ook mee inderdaad. Maar was gewoon benieuwd omdat je toch wel merkt dat alles nu behoorlijk duur is op het moment, staal houden ze de gek mee en houtprijzen zijn ook door het dak heen. Je weet natuurlijk nooit wanneer dat weer terug zakt dus daar kun je niet van op aan inderdaad.
PieterA
@Ritchie Nee, een x710 en x720

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr 9340 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!