18 mei 2021 Foto van een Cat 277C bezig met profileren van het zandbed in de schuur.Voordeel ten opzichte van een shovel is dat hij niet zo ver wegzakt in je zandbed. Tot 2012 deden we dit werk met ee

Cat 277C

PieterA
18 mei 2021 Foto van een Cat 277C bezig met profileren van het zandbed in de schuur.

Voordeel ten opzichte van een shovel is dat hij niet zo ver wegzakt in je zandbed. Tot 2012 deden we dit werk met een waterpas, een touwtje en een balk. Dit werkt net zo goed, maar gaat veel sneller.

Reacties

+2
PieterA
Uitstappen doe je langs de voorkant. We hebben bij het huis ook nog een terrasje aangelegd.

(klik om te vergroten)

Cat 277 C
+3
deufi
Ideaal zo leveller bord. Voor een paar euro ligt alles strak. Kan je met de hand niet tegenop.
+2
PieterA
@deufi De steentjes leggen en kantjes aanknippen is ook al handwerk bij ons, dus we hadden al genoeg te doen afgelopen week. Straatwerk is niet mijn ding. Het moet bij mij goed, strak en snel gebeuren, zodat we er niet te veel ongemak van hebben.

(klik om te vergroten)

Straatwerk
+2
deufi
@PieterA je had rondom het huis ook betonplaten kunnen leggen. Is veel makkelijker dan klinkers.
PieterA
@deufi Ja, daar was niet iedereen het mee eens hier. Dit is wel goedkoper, maar als het over een poosje verzakt is, dan moet ik nog zien hoeveel werk herstelwerkzaamheden dan wel niet zal kosten.
deufi
@PieterA klinkers zijn duurder om op te halen. En met de auto rijdt je er in de loop van de tijd ook de sporen erin.
+1
PieterA
@deufi Ja, daar heb je wel volledig gelijk in. Ligt trouwens ook aan je ondergrond. Op de locatie waar wij wonen liggen de klinkers al 30 jaar netjes op hun plek.
SJB533
Quote Reactie van @PieterA:
De steentjes leggen en kantjes aanknippen is ook al handwerk bij ons, dus we hadden al genoeg te doen afgelopen week. Straatwerk is niet mijn ding.

Als je de mankracht hebt en je materieel er naar hebt, is het wel te doen. Met schep, waterpas en lijn kom ik een heel eind...
PieterA
@SJB533 bandjes zetten, stenen aanvoer van 30 meter verderop met kruiwagens, leggen, kantjes knippen met stenenknipper. 65 uur werk voor onervaren scholieren. Dan ligt er 165 m2 oprit. Het uitkisten en vlak schuiven is dan met machines gedaan.
SJB533
@PieterA volgens mij zit een ploegje van 3 stratenmakers tegen de 200 m2 per dag, maar helemaal zeker weet ik dat ook niet meer
+2
PieterA
@SJB533 Ik heb prijs gevraagd voor het leggen en dat was 6,50 euro per m2. Nu kost het ongeveer 2,50 euro per m2. Het ligt natuurlijk wel minder netjes dan bij professionals. De hoofdreden dat we het op deze manier gedaan hebben was dat het op deze manier afgelopen vrijdag dicht lag voor de regen.
Arie_MF
Je eigen machine? Ziet er mooi uit, ben alleen geen fan van het loopwerk, is bij deze MTL niet zo degelijk als van een 279 (CTL). Maar zal bij jullie werk er misschien niet zo op aan komen?
PieterA
@Arie_MF Nee, deze machine is van de loonwerker. Wij zijn akkerbouwer, bollenteler en bloementeler. Wij hebben deze machine de afgelopen 8 jaar maar 1,5 dag nodig gehad.
Arie_MF
@PieterA dat zou een dure hobby zijn als je hem zelf had gekocht voor die paar uur.😅
Hurli356
@Arie_MF altijd wel TF-ers die vinden dat hobby geld mag kosten of het handig is als je zelf kunt bepalen wanneer je het doet, maar zelfs voor @Fendt926Driver zou dit wel te gek zijn verwacht ik.
Fendt926Driver
@Hurli356 als die gekocht en betaald is zonder geld te hoeven lenen.
Begint het plezier van de investering....
PieterA
@Hurli356 Als je een machine hebt, dan zoeken we er wel werk voor op. Een andere machine met rupsen hebben we niet.
Hurli356
@PieterA daar heb je een goed punt 👍 @Fendt926Driver dat is inderdaad wel altijd je insteek ja. En wat let je ook.
Gaaf spul is het sowieso wel
PieterA
@Arie_MF Dan zou ik hem de rest van de tijd proberen te verhuren. Misschien kun je met zo'n machine ook nog wel wat anders doen op ons bedrijf.
CaseCS130
Heel mooi spul dit ja. Ik laat het tegenwoordig ook zo veel mogelijk zo doen. Leg het dan zelf zo dicht mogelijk erbij met de kraan en eigen laser en laat dan iemand komen met soortgelijke combi. Daar kun je zelf nooit tegen knoeien met de hand en het ligt ook wat vaster.
Enige waar ik nog regelmatig tegenaan loop is dat ik wat verschil in dikte van de te leggen materialen heb en dan moet je alsnog met de hand bijwerken. Vooral sleufsilo wanden die dan net ff dikker zijn dan de vloerplaten.
stannetje96
Quote Reactie van @CaseCS130:
en eigen laser
toch kan je die gasten vaak beter met hun eigen spul laten werken.
Ben ook regelmatig met zo’n klein kilverbakje op stap geweest en kreeg dan ook wel eens te horen dat de laser thuis mocht blijven want die hadden ze zelf wel... nou dat kost eigenlijk altijd extra tijd.
+1
CaseCS130
@stannetje96 ho, ik laat hun wel met hun eigen materiaal werken. Ik heb zelf een (gekalibreerde) laser waar ik het dan in grote lijnen mee goed leg zodat zij er minder werk van hebben. Maar natuurlijk maken zij gebruik van hun eigen laser.
stannetje96
@CaseCS130 ah op die manier ! Dat is inderdaad een mooie oplossing

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat 277C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!