18 mei Foto van een Liebherr 916 met Vacuüm-unit voor het leggen van Stelconplaten.Dat draaikantelstuk aan zo'n kraan is wel een uitkomst. In het begin is het even stellen om de platen netjes vierkan

Liebherr 916

294 foto's van @PieterA

PieterA
18 mei Foto van een Liebherr 916 met Vacuüm-unit voor het leggen van Stelconplaten.

Dat draaikantelstuk aan zo'n kraan is wel een uitkomst. In het begin is het even stellen om de platen netjes vierkant weg te leggen. De laatste 300 m2 lag er in 3 kwartier in. 1 met heftruck en 1 met verreiker bijrijden en 1 steentjes van de platen rapen. Stond de kraan af en toe nog te wachten...

De kantjes hebben we afgewerkt met baksteen.

Reacties

+2
T60401
Werkt ideaal zo. Komt wel aan op de vakmanschap van de kraanmachinist. Plaat kan niets draaien dus machinist moet zorgen dat het netjes aansluit. Heb je een plaat aan haken hangen dan trek je de plaat in de hoek en sluit de plaat altijd aan.
PieterA
@T60401 Klopt. Dat deden ze voorheen ook zo, maar nu dus met dks. Het zal denk ik zo toch beter bevallen.
hoest
Hier wil de leverancier dat er latjes van ca 3mm dik tussen de platen gestoken worden zodat ze nog wat werken kunnen denk ik. Dat deden jullie niet?
+1
PieterA
@hoest Nee hoor. Dat doen we nooit. Als ze een keer opnieuw gelegd moeten worden gaat ook sneller zonder die latjes.
+1
T60401
@hoest zit verschil in platen. je moet altijd zorgen dat ze bovenaan niet tegen elkaar aan liggen. Is dit wel het geval dan breken er bij de minste beweging bovenaan stukjes af. Bij bereiding bewegen de platen altijd wel iets.
Bij de laatste platen die ik gehad heb zaten aan iedere zijde twee bobbeltjes aangestort. Bobbeltjes heb ik koud tegen elkaar aangelegd. Plaat ligt op de bobbeltjes na gewoon vrij.
PieterA
@T60401 Ja klopt deze waren aan de zijkanten afgeschuind, waardoor je hetzelfde effect krijgt.
deufi
Ziet er strak uit! Wij leggen ze zelf met de heftruck en haken, dat gaat ook heel snel.
PieterA
@deufi Ja, dat deden wij vroeger ook vaak. Gaat inderdaad ook prima.
Johny power
Ziet er goed uit is dit een zuiger vast op de kraan. Wij hadden meestal zo'n zuiger aan een ketting of strop. Maar dit zal wel stabieler zijn
+1
PieterA
@Johny power Het vorkenbord aan de kraan pakt in een paar kokers van de zuiger. De machinist had hem niet geborgd. De zuiger kon er zo af.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr 916 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!