Vloeibare kunstmest spuiten met humic acid erbij in gemengd om het verdampen te minimaliseren . 32-40 gallon/acer.

Geen

rick-mandersloot
Vloeibare kunstmest spuiten met humic acid erbij in gemengd om het verdampen te minimaliseren . 32-40 gallon/acer.

Reacties

Fendt926Driver
Zo even plat weg 40 gallon. Gallon is 4 liter dus 160 liter per acre.
3 acre is 1 ha dus een 450 l per ha.
Heb je dan (voor amerikaanse begrippen) niet een enorm klein tankje 5m³? op die spuit?
Of maak ik weer ergens een domme rekenfout?
valmet6400power
@Fendt926Driver
Volgens mij is het 2,5 acre is 1 ha. Dus dan wisselt het tussen de 300 en 380 liter per hectare. Dan vind ik de tank alsnog niet overdreven groot haha
+2
Fendt926Driver
@valmet6400power elke correcte aanpassing in mijn berekening is welkom.
casejxu
@valmet6400power idd 10 acre is 4ha.zo reken ik tenminste altijd
+2
catfan55
@Fendt926Driver voor kunstmest spuiten zijn de tanken wat aan de kleine kant, maar voor chemical zijn ze groot genoeg, wij spuiten vaak 3-5-7-10 gallon / acre (afhankelijk van de chemical mix) met een 1600 gallon tank. Ook rijden we 25-30 km/uur.

Als je de machine hebt om chemicals te spuiten kun je dit er mooi bij doen met enkel andere doppen. Wij doen precies het zelfde. De reden dat we het vaker vullen voor lief nemen is omdat we geen extra sporen rijden in staand gewas. Zouden we de kunstmest strooier pakken & korrel strooien zouden we misschien iets efficiënter zijn maar ook weer meer schade aan het gewas aangezien de breedte verschild. Veel meer als 1600 gallon wil je ook niet mee nemen op 4x een 650 of 710 band. Deze “high clearance” spuiten kunnen erg snel werken. Je krijgt alsnog een hele hoop gedaan op een dag
Fendt926Driver
Quote Reactie van @catfan55:
Veel meer als 1600 gallon wil je ook niet mee nemen op 4x een 650 of 710 band.

Ok. 6000 liter is ook al wel een mooie hoeveelheid.
Vooral als je 100 liter per ha hoeft te spuiten. (10 gallon/acre) met chemicalien.
De 400 liter humi acid beperkt de oppervlakte met een 4e deel.
Hoeveel gaat er in zo n vrachtwagen dan?
En is dat een onafhankelijke chauffeur die je per uur betaald of is dat een medewerker van een loonbedrijf met een eigen tank
+1
catfan55
@Fendt926Driver wij hebben allemaal eigen auto’s met eigen chauffeurs, zal bij Rick ook zo zijn vermoed ik. Als wij kunstmest spuiten zit er een mannetje op de truck zodat we kunnen vullen waar de spuit leeg is ipv dat de spuit moet rijden naar de truck. De truck blijft op de weg en de spuit rijd door de ditch naar de truck toe, de chauffeur staat klaar met de slang om aan te koppelen en binnen 4-5 minuten is de spuit weer aan het rijden.
+1
Noorderling
@Fendt926Driver
Kunstmest weegt ook nog ca 1,3kg per liter. Heb je bijna 8 ton bij je. Spuitmachines helemaal afvullen in Nederland is er vaak ook niet bij, kun je beter logistiek voor elkaar hebben. Dan is een trailer op de kopakker wel ideaal.
catfan55
@Noorderling klopt, het weegt allemaal genoeg. Met de tank vol merk je het goed. Als je een goed systeem hebt kun je in korte tijd veel acres doen
DANOONTJE POWERR
Dan doe je evengoed nog een bunder of 13 met een tank dus lijkt me niet verkeerd.
Fendt926Driver
@DANOONTJE POWERR op vlaktes van 64 ha per blok (wat ik soms hoor) schiet dat toch voor geen meter op.
In 2 keer de oplegger leeg zijn amerikaanse toestanden.
En niet 7 keer komen vullen...
DANOONTJE POWERR
@Fendt926Driver ik denk dat dit wel met een behoorlijke gang gaat en als je maar heen en weer kunt komen is het goed lijkt me.
Je kunt moeilijk door je gezaaid gewas gaan met 50 ton.
+3
rick-mandersloot
Tank is 1200 gallons. In ongeveer 2 uur heb je een volle qauter klaar, dus valt wel mee. Proberen dit net voor het cultiveren aan te doen. Vrachtwagen is van hunzelf. Het gaat hier allemaal wat minder efficiënt als bij catfan55. Hoeven ook wat minder acres te doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!