Same laser 110 aan het transporten met panien 3 asser landbouwkipper. Geplaatst door Jeroen 86 op 24-05-2021 om 17:01:13, met 28 reacties.

Same Laser 110

Same laser 110 aan het transporten met panien 3 asser landbouwkipper

Reacties

wim-same
Taai trekkertje.
+1
marceldeutz
Beste vracht aardappelen. Denk wel zo'n 20ton ervan in die bak plus 10 ton eigen gewicht van de wagen is 30ton aan de haak!
+1
Jeroen 86
@marceldeutz 24-25 ton aardappelen gaan erin als hij vol ligt. En inderdaad 10 ton leeggewicht van de kipper.
marceldeutz
@Jeroen 86 Hij ligt nu goed vol dus als ik dat zie zie op de foto. Misschien dat het allemaal niet meer zo hard gaat met deze combinatie.
deufi
Trekker is te klein voor die kieper om veilig te kunnen rijden.
+1
wim-same
@deufi Als de assen gestuurd zijn, en de kieper goed geremd, zal het wel mee vallen. Dit rijd waarschijnlijk ook niet op de weg.
+1
Jeroen 86
@wim-same er zijn 2 assen gestuurd. En de trekker moet de weg ni op. Maar normaal staat er een grotere trekker voor
+2
wim-same
@Jeroen 86 Zo reed ik vroeger ook wel met een Same Tiger met een dieplader. Als deze maar goed geremd is. Ik had toen een remventiel op de trekker gebouwd. Dat ging toen prima.
+1
Jeroen 86
@wim-same deze staat er alleen maar in de winter voor. En de kipper heeft combi remmen(zowel lucht als olie). De Same laser is dd enige trekker zonder luchtrem bij ons.
schluterman
@Jeroen 86 dat heb ik ook mijn peecon carrier die combie boosters werkt super
+1
Jeroen 86
@wim-same deze same heeft ook een motor van lamborghini 130.
wim-same
@Jeroen 86 een watergekoelde ?
Jeroen 86
@wim-same nee, luchtgekoeld. Is gewoon dezelfde motor. Onze motor was vast gelopen. En deze motor stond bij de dealer. Hij heeft de toen gereviseerd. Wij hebben juist de revisie betaald. Deze komt uit de laser variant van lamborghini. We hebben de motor zelf ingebouwd.
Pieter Buren
@wim-same m'n vader was vroeger wel eens aan het graanrijden bij een ander. 2 kiepers met graan (15 ton graan totaal) achter een Ford 5000. De voorste kieper was geremd en zat op de hydrauliek aangesloten. Dus remmen met de hydrauliekhendel. Ben toch wel blij dat die tijden voorbij zijn.
wim-same
@Pieter Buren Ja, dat remt niet fijn hoor. Maar een Ford 5000 had ook nog mechanische remmen. Daar kon je dan ook nog geen remventiel op maken.
Jeroen 86
@wim-same wij hebben nog een Oliver 782, is dezelfde als een Same saturno. En daar hebben ze een hydraulisch remventiel opgebouwt in 1980. Hing toen een Beco S 1000 achter
wim-same
@Jeroen 86 Hoe hebben ze dat ventiel aangesloten dan ? Een Saturno heeft ook de oliepomp in de hefbak, en normaal heb je dan ook een volgorde ventiel, die er voor zorgt dat de remmerij altijd eerst olie krijgen.
+1
Jeroen 86
@wim-same hoe het ventiel aangesloten is weet ik zo niet. De oliver heeft 1 orgineel enkelwerkend entiel. En da rdmventiel heeft de dealer er destijds opgezet. Ik weet alleen dat ef een veer met een ventiel aan het rempedaal is bevestigt. Mijn grootvader heeft deze trekker nieuw gekocht in 1978, en we hebben deze nog steeds. Ook hebben we nog een oliver 572( centauro met V4) uit 1972
wim-same
@Jeroen 86 Ja, met een veer aan het rempedaal zou inderdaad de enigste mogelijkheid zijn. Kan je er foto's van maken.
Ik denk trouwens dat je het ventiel ook dubbel werken kan maken hoor. Stuur maar een foto, van de hef aan de kant van het ventiel. Dan kan ik het je zo zeggen.
+1
Jeroen 86
@wim-same ik zal er morgen is een foto van maken.
wim-same
@Jeroen 86 Ja is goed.
Towaberg
Je hebt het precies onder knie, hoe je een foto moet plaatsen 😉
+1
Jeroen 86
@Towaberg ja. Nu nog is nieuwe fotos maken deze zijn al van enkele jaren geleden.
Towaberg
@Jeroen 86 goed bezig in alle geval!
mf 6150
Hier ga je t land mee in?
+1
Jeroen 86
@mf 6150nee, deze komt het land niet in. Bij ons zijn de perselen niet zo groot en kan de kipper op het veldbaantje blijven staan. Op deze kipper liggen vrachtwagen banden 445/65R22,5. Maar normaal staag er een iets grotere trekker voor
a3vandiejen
Mooi hoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Laser 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!