Afgelopen vrijdag het grasland bemest voor de 2e snede met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV en record tandemas drijfmesttank met gereviseerde roelama bemester. Ging mooi zo, eerste test met bemester op

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

618 foto's van @eicher4048driver

eicher4048driver
Afgelopen vrijdag het grasland bemest voor de 2e snede met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV en record tandemas drijfmesttank met gereviseerde roelama bemester. Ging mooi zo, eerste test met bemester op grasland met mest maar na wat afstelwerk van de bemester en het plc programma liep het er mooi over!

Reacties

+1
eicher4048driver
Voor een werkingsfilmpje:

(klik om te vergroten)

Alle afsluitrubbers zijn nieuw alsook een nieuwe hydromotor en een extra keering ertussen geplaatst om zeker geen mest bij in de olie te krijgen.

(klik om te vergroten)

Foto van de zijkant met de ventielenblok en de knoppen voor de bediening van de hef.

(klik om te vergroten)

De kabeldoos met de ifm module en alle relais, mooi achter de fietsenvanger

(klik om te vergroten)

Simpel bedieningspaneeltje van mobiled.nu dat vrij te configureren is.
1. Pijltjestoetsen voor het heffen en zakken van de bemester.
2.Toets voor afsluiter te openen en te sluiten.
3. Toets voor de snijkast in en uit te schakelen.
4. Noodknop
5. spanningsknop
6. knop voor werkverlichting
7. knop voor automatische bediening

Wanneer automatische bediening is ingeschakeld moet je nietd anders doen als bemester heffen en zakken door 1 maal op de pijltjestoetsen te drukken.
hooidonk
Liggen die cilinders van de hef van de tank nou zo plat?
+1
eicher4048driver
@hooidonk Klopt, zijn redelijk zware cilinder welke aardig plat liggen maar aangezien de hoogte beperkt was en de lengte van de hefarmen redelijk lang omdat de tank een stuk uitsteekt komt dit goed uit. Alles is weer simpel af te bouwen in de zomer als de mest gereden is om nadien de kipbak weer op het wisselchassis te leggen zodat er ook mee aardappelen kan worden getransporteerd.
hooidonk
@eicher4048driver
Dat verklaart inderdaad alles. 👍🏼

Er hangt ook niet zo'n hele zware bemester aan, dat scheelt ook een hoop.
Heeft hij leeg wel (genoeg) druk op de trekhaak?

Verder mooi opgebouwd zo, daar ga je schik van krijgen!
+1
eicher4048driver
@hooidonk Bemester is inderdaad niet te zwaar gebouwd. Dat wilden we ook niet. Dit loopt erg netjes op het land en de mesttank is gewoon weg te zetten met de injecteur nog omhoog in de hef dus kogeldruk genoeg.
+1
CaseCS130
Netjes werk qua hydrauliek en bediening 👍
HansN
Was het Topcon scherm inbouwen te complex of gewoon overkill?
eicher4048driver
@HansN Topcon scherm hebben we ook geprogrammeerd en ingebouwd, puur uit eigen interesse. Voor de klant niet percé nodig dus die is nog aan het twijfelen of hij deze wil nemen of niet. Met het bedieningspaneeltje werkt goed genoeg maar het topcon scherm zou in de toekomst bvb. ook voor andere machines kunnen gaan dienen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!