Foto van een Fella maaier Gister op de nieuwe maaier een stabilisatie ketting gemaakt. Zo kan je net iets mooier maaien en word de trekker iets ontlast. Op de oude maaier zit ook zo'n ketting.

Fella maaier

Johny power
Foto van een Fella maaier Gister op de nieuwe maaier een stabilisatie ketting gemaakt. Zo kan je net iets mooier maaien en word de trekker iets ontlast. Op de oude maaier zit ook zo'n ketting.

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Waarom heb je je topstang op zijn kop gemonteerd?
Johny power
@MaxxuM4ever Volgens mij maakt het niet heel veel uit. Bij de oude maaier zat hij ook zo. En anders paste hij er vrij slecht tussen. Maakt het nog uit kwa veiligheid, anders draai ik hem ff om.
+1
hummy
@Johny power als het past zou ik de topstang even omdraaien.
+1
roscho
Quote Reactie van @Johny power:
Maakt het nog uit kwa veiligheid, anders draai ik hem ff om

Twee redenen om hem om te draaien:
1. de topstang hangt nu aan de vergrendeling. Deze heeft een kleiner oppervlak dan de holte aan de andere kant. Daarom zal de vergrendeling zo harder slijten. En eenmaal versleten, dan zal de topstang losschieten. Andersom blijft hij liggen op de vaste holte door zijn eigen gewicht.
2. deze topstang heeft een hevel waarmee je de vergrendeling los kunt trekken. Daar kan een touw aan, zodat je vanuit de cabine kunt ontgrendelen. Nu is dat niet mogelijk omdat je nu naar onderen moet trekken. Met het touwtje eraan zou het zelfs gevaarlijk zijn, als dat touwtje ergens achter haakt, schiet de topstang los.
+1
Johny power
@roscho Oke bedankt, dan gaan we dat zeker doen
+1
Johny power
@roscho De kogel die er in zit die blijft er altijd in zitten dus ik hoef alleen een halve slag te draaien.
+1
steyrlanzboy
Mooi
+4
Baltus_steyr
De ketting lijkt mij wat aan de dunne kant. Maar daar kom je vanzelf achter. Verder werkt het wel mooi zo met een ketting, dit hebben wij ook met onze kuhn maaier. Ontlast de hef behoorlijk!!
+1
Johny power
@Baltus_steyr Misschien wel ja bij de andere maaier is hij nog nooit gebroken. Dit is wel een iets dunnere. Met zo'n ketting moet je wel rustig rijden want als hij omhoog komt door een hobbel en hij laat zich weer vallen dan breekt die zo. Meestal breekt de aansluiting eerder dan de ketting. Van die ketting zijn wij ok wel weg ja, Kheb wel eens zonder gemaaid alleen dan voel je je niet zo op gemak
+1
roscho
Quote Reactie van @Johny power:
door een hobbel en hij laat zich weer vallen dan breekt die zo.

Dat zou misschien op te lossen zijn door een zware veer tussen de ketting te plaatsen.
Johny power
@roscho Hebben we ook over zitten denken maar dan moet je een hele sterke veer hebben en hoe sterker hoe stugger dus dan breekt hij ook zo. Maar dat de sluiting breekt gebeurd misschien 1 keer in de 3 jaar. Dus dat is niet heel erg. Gwoon rustig rijden
+1
roscho
@Johny power Er bestaan ook veren voor frontmaaiers. Dat zijn er dan twee, die kunnen met z'n tweeën ook een hele maaier houden.
Maar inderdaad: rustig rijden kan je ook behoeden voor allerlei onheil.
Johny power
@roscho Oja dat is waar. We zullen kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!