Foto van een Roberine F3 na het steeds loskomen van de moeren,en daardoor stuurproblemen tijdens het rijden in de hoge versnelling in 2017.Daarvoor zijn er toen extra hoekstukjes aan één bevestiging

Roberine 1500

A.H.S.
Foto van een Roberine F3 na het steeds loskomen van de moeren,en daardoor stuurproblemen tijdens het rijden in de hoge versnelling in 2017.
Daarvoor zijn er toen extra hoekstukjes aan één bevestiging gelast,waardoor het tot nu toe goed is gegaan.
Waarschijnlijk door die hoekstukjes,veranderd het stuurgedrag nu minder met losse moeren,en kwam ik er nu pas achter toen hij ineens de bocht niet om wilde.
Gelukkig was ik net klaar bij de vijver,waar ik van steil naar beneden via minder steil weer naar boven rijdt.

Reacties

+4
Fordje4600
Is het niet verstandig om er langere bouten in te doen en dan onder de moer een gat door de bout te boren en eventueel een spanstift of splitveer door de bout te doen. Dan kan jouw stuurcilinder er tenminste nooit af gaan voordat het op een ongelukkige plek gebeurt en je schade rijd aan de machine of erger aan jezelf
A.H.S.
@Fordje4600 Er zijn nu idd langere bouten met nieuwe borgmoeren op geplaatst,de splitveer als extra veiligheidborging is een goed idee !!!

Ik stond ook raar te kijken dat hij helemaal los gekomen was,de eerdere keren waren alleen de moeren wat losgekomen en dan had je gelijk enorm veel problemen om op snelheid rechtuit te kunnen rijden.
Mij vertelden ze dat ze een bepaalde marge in de gaten nodig hadden ivm poedercoaten zodat de bouten er hierna nog door konden,dit in combinatie met veel uiterst L en R sturen zou dan speling/loswerken opleveren.
En als de machine stilstaat zie je het nagenoeg niet en kun je het ook niet voelen,de allereerste keer kwamen we erachter dat er ik aan het sturen ging bij stilstand en een collega maaier bij de stuurcilinder ging kijken.
We waren achter elkaar naar de zaak gereden,en ik werd er helemaal gek van dat hij dan weer naar links en dan weer rechts ging in de spoorvorming in het asfalt, terwijl hij er met zijn maaier fluitend recht doorheen reed.
We waren toen al meerdere gestopt om er onder kijken/voelen maar er was ons niks opgevallen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Roberine 1500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!