Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420Leuk prakkie gras. 1e snee los liggen, prachtig weer erop.. Foto is geplaatst door ronald-deutz-fahr op 31-05-2021 om 16:29:13, met 26 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron K 420

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420
Leuk prakkie gras.
1e snee los liggen, prachtig weer erop.

Reacties

TeunFendt
Flink pak gras! Ik mag hopen dat de deutz airco je nu niet in de steek laat, want de zon is ontzettend sterk.
@TeunFendt Haha leuk dat je erover begint 🤣
Kreeg het vandaag wel ff warm, hij blies steeds slechter
Radiateur ff bekeken, cabine filters bekeken, toen achter int cabinedak de klep omhoog en zag dat er ijs op de leidingen stond
Airco ff uit, blower half gas, en hij begon steeds wat harder te blazen en de lucht werd weer frisser. Later airco weer aan en niks aan de hand. Iemand tips? 😅😅
TeunFendt
@ronald-deutz-fahr Ja als hij niet meer wil moet je dat hendeltje wat bij de ruitenwisser motor zit op het voorraam omhoog trekken en dan duwen. Moet je alleen niet te lang doen want dan is je gehoor savonds niet meer op z'n best😉
+2
@TeunFendt liever dakraam en linker deur. Vroeger konden die at deuren op een kier, weg bezuinigd...
CaseCS130
Dik pak ja!
@CaseCS130 stond niet overal zoveel, deel van de percelen wel. Ben wel blij met het zonnige weer deze dagen 👌🏻
Kon hier 10 maaien
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Dat ging nog heel knap dan. Wij tussen de 5.5 en 6.5. Buurman die nog ff meer erop had kon nog 2 in het langste gras. Big M er maar bij gebeld maar die blijft ook op 7kmh haken met maar 2 maaiers.
@CaseCS130 donders! In het droge gewas?
Vanmorgen voordat de zon er was kon ik ook met moeite 8..
Daarna 10 of 12.5.
Maaier wil wel vreten, ben ook wel tevreden over het maaibeeld. Maar misschien verandert dat wel als het morgen geharkt is...
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Bij ons maakte het niet veel uit. Buurman is gewisseld van perceel eerst vanochtend, stuk waar die was begonnen wilde helemaal niet.
Heb dat vroeger ook één keer meegemaakt,maar dan is het niet leuk meer. Blij dat bij ons net wat minder staat en niet zo plat ligt.
@CaseCS130 frustrerend Indd als het niet wil! Ik was gister blij dat ik 10 of 12.5 kon rijden, 35 met 1 maaier dan moet je wel beeetje door kunnen rijden..
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja dan ben je er goed vanaf gekomen. 👍
J asper
@CaseCS130 Trommelmaaier gaven geen centje pijn, behalve de V snaren van de achtermaaier🙈 maar smid zat in 2015 al te zeuren dat ze af waren😅
+1
@J asper en nu al piepen ze! Beetje bedrijf vervangt ze onder garantie 😛
+1
J asper
@ronald-deutz-fahr idd dat dacht ik dus ook, ding is nog maar van 2006 moet niet kunnen🤪
CaseCS130
@J asper Wij maaien elke dag met een trommelmaaier voor stalvoeren maar heb niet het idee dat die het beter zou doen bij ons voor gewoon maaien.
Is gewoon heel veel en dicht gewas.
J asper
@CaseCS130 Wat is daar je beperkende factor dan? Als het tussen de zwadborden door past is het jaag maar op. Zeker met de "nieuwe" ladewagen.
CaseCS130
@J asper Wij hebben zo'n 270 met grote trommels en 2 kleintjes. Als je daar te wild mee doet vliegen de tandwielen uit de bak je om de oren. En als je er een kneuzer op zou hebben voor eerlijk vergelijk valt de capaciteit helemaal tegen.
J asper
@CaseCS130 Hoezo dat dan? Rijden hier altijd wel een km of 18 maar afkloppen maar nog nooit een tandwiel kapot gehad. Zal ook niet weten waarom die dat niet zouden kunnen hebben.
+1
CaseCS130
@J asper Wij zijn aan de 2e toe nadat de eerste een heel bos tandwielen de tanden af had. Eerste keer nog gerepareerd, tweede keer een trap gegeven.
Je kan eigenlijk ook niet 1 op 1 zoiets vergelijken, daarvoor zijn de omstandigheden te verschillend. De 18kmh die jij noemt is hier met deze snede onvoorstelbaar. Alles waar een maaier aan kan rijdt hier in de buurt, maar niemand komt ook maar in de buurt van dat soort snelheden.
Maar mooi dat het bij jullie wat gemakkelijker ging, scheelt veel tijd en brandstof.
+1
J asper
@CaseCS130 Toch gek dat dat zo verschilt, zal wel in veen gras ofzo zitten dan. Waar het lag wel een beetje terug maar ook wel 14/15. Voor het maaibeeld maakt het eigenlijk niet uit. Vroeger vaak zat geprobeerd toen lag het gras er regelmatig op tegenwoordig valt dat tegen met die jaren van nu.

Zat er wel vet in toen die stuk liep? Wij moeten ze wel is bij vullen afentoe.
CaseCS130
@J asper Ja, zat wel vet in. Maar was wel een tweedehandsje.
Beetje qua beeld qua opbrengst, komen tussen de 2 en 3 x zoveel volle wagens van een hectare als een normale eerste snede.
J asper
@CaseCS130 Die van ons 3de of 4de hans🙈
J asper
Quote Reactie van @CaseCS130:
komen tussen de 2 en 3 x zoveel volle wagens van een hectare als een normale eerste snede.

Hier 2,5 3 x zoveel als vorig jaar. Maar vorig jaar was het ook slecht door droogte al.
J asper
@CaseCS130 wij hebben ook een 270 en voor een 295
2850Johndeere6R
Zeker dik pak

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!