Foto van een Case International Maxxum 5150 bezig het laatste aardappelland voor frezen. Het is niet vaak dat we in juni nog aardappels moeten planten maar door een beetje pech en regen dit jaar wel.

Case International Maxxum 5150

MaxxuM4ever
Foto van een Case International Maxxum 5150 bezig het laatste aardappelland voor frezen. Het is niet vaak dat we in juni nog aardappels moeten planten maar door een beetje pech en regen dit jaar wel. De CVX staat nog op smalle banden van het rijen frezen dus mocht de oude beer er weer eens voor.

Reacties

+1
oldtimergek
Ik heb deze eerste week van juni al 4 combinaties zien aardappel poten. Je bent dus de enigste niet.
valmet6400power
Toch nog een frees kunnen vinden? 😄

Wij hadden vorig jaar de 6400 er ook nog voor staan 🔥
MaxxuM4ever
@valmet6400power ja uiteindelijk eentje maar die moesten we dan zelf nog weer van ruggen naar vollevelds terugbouwen. Het rijen frezen bij jullie aan de weg ging met 5km/u dus dat scheelde zoveel tijd dat we uiteindelijk onze eigen frees maar 2x gaan ombouwen geloof ik is nu de planning. Deze grond valt niet zo mooi helaas. Aardig druk op de klep en rustig rijden. Staat die van jullie nog op ruggen frezen?
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ja je broer had mij al gebeld inderdaad, maar wij hebben onze ook tijdens het planten omgebouwd van ruggen naar vollevelds en toen we klaar waren weer terug naar rijen. En we waren donderdagavond voor die regenperiode klaar met aanfrezen dus hij staat nu schoon in de schuur in rijen versie. Dus we weten wel hoe het moet, het ombouwen 😂

Is het nog allemachtig nat nu of is het wel redelijk gedroogd?
MaxxuM4ever
@valmet6400power onderin nog wel nat en een beetje vals door het messenfrezen van de groen bemester. Maar freesde wel mooi, alleen een geduldig werkje en zonder airco op deze trekker
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Was schijveneggen geen goede optie geweest dan? Heb je in ieder geval capaciteit en je doet hetzelfde als messenfrezen..
Vorig jaar was het ook afzien zonder airco in de 6400, stond de wind 95% van de tijd wel dwars erop dus dan kan het wel doortochten maar toen de wind in de rijrichting stond werd het en heel heet en het cycloonfilter zat met 400 meter vol 😂
Maar zoals nu stuift het niet, dat is wel lekker..
MaxxuM4ever
@valmet6400power de massa was te groot geworden en daardoor werd het nat met verkleinen. Eerst met een klepelmaaier geprobeerd dat ging niet naar tevredenheid , toen toen maar met de messenfrees. Gelukkig hoef je een avr niet meer schoon te steken en gaat dat met een druk op de knop. Een les voor volgend jaar dat NKG ook niet zaligmakend is. Nu nog wel veel wortels in de grond, hopelijk herstellen die de doorlatendheid als ze verteren.

Een aantal weken voor het poten verkleinen met bijvoorbeeld een schijveneg was misschien wel beter geweest, of dit perceel voor de regen poten en een kaal perceel na de regen moeten pakken, die droogt dan sneller.
stannetje96
@MaxxuM4ever als je het gewoon optijd dood spuit als het nog groen is en dan een keer klepelt voor het planten zal al een bult schelen.

Hier was het al helemaal afgestorven door de vorst. Dat heb ik even geklepeld paar weken van te voren. Dat ging perfect
MaxxuM4ever
@stannetje96 m’n broertje wilde het niet spuiten dus toen het warmer werd en daarna flink regen was de groei niet meer te stoppen.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Nkg viel dit jaar niet mee begreep ik van mensen die al langer nkg doen. Als het droog is voorafgaand aan het planten en erna dan ben je koopman met nkg. Maar het viel ons ook tegen hoe lang het nat bleef en dan hadden we nog relatief stabiel weer tijdens het planten.. Denk dat we komende herfst gewoon de ploeg er weer inzetten dan kun je in ieder geval planten als het droog is of tussen buien door.

Overigens was onze groenbemesting op beide percelen in de winter kapot gegaan dus daar hadden we geen last van. Alleen op het zand omdat het zo nat was en ging het stropen om het plant kouter.
reinder-mf
Hier morgen ook proberen de laatste aardappels onder te stoppen. Zeer bijzonder jaar zo. Eerste aardappels al 2 keer gespoten en groeien als kool...
BEboer
Is dit dan nog iets geworden deze laat geplante aardappelen?
+1
MaxxuM4ever
@BEboer ja, dat viel niets tegen. Precieze opbrengst weer ik zo even niet. Een aantal bespuitingen minder gehad dus de kostprijs ook een stukje lager. Ze zijn er al uit dus het groeiseizoen is ook niets langer geworden aan de achterkant.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!