Ook hier is de bult iets groter geworden dan normaal. Het is weleens minder geweest in twee sneden dan deze eerste snee alleen.

John Deere 6610

GerbertXL
Ook hier is de bult iets groter geworden dan normaal. Het is weleens minder geweest in twee sneden dan deze eerste snee alleen.

Reacties

Fendt926Driver
Hoe ging het maaien met de tripple?
Kon je 10 kmh rijden?
En laden?
Pottinger zich goed gehouden?
GerbertXL
@Fendt926Driver veel harder dan 10 km/ h ging het niet, viel mij nog mee dat de trekker koud genoeg bleef.
Oprapen ging van maximaal 8 km/h tot plekken waar ik 3 moest rijden.
+7
TeunFendt
@GerbertXL
ik heb zo'n vermoeden dat dit een beetje was hoe het ging...
+2
GerbertXL
@TeunFendt mooi he 😃
+1
Fendt926Driver
@GerbertXL het lost wel zoals vroeger zonder walzen.
Hier en daar een bult met laagtes ertussen.
En de vastrijtrekker maar roeren en verdelen om die proppen uit elkaar te krijgen
+2
GerbertXL
@Fendt926Driver klopt, en dat doet de kuilkoning heel mooi al zeg ik het zelf.
Fendt926Driver
@GerbertXL hier hebben ze daar geen tijd voor.
Een keer verdelen en dan weer vastrijden anders is de volgende kar er al weer
Baltus_steyr
@Fendt926Driver hier verdeel ik ook voor 90 procent in een keer en daarna vastrijden. Gaat redelijk goed altijd. Met proppen probeer ik wat dieper te verdelen zodat die meer naar achteren werkt. Gaat redelijk goed. De persoon op de wagen die bepaald vaak al hoe de kuil er uit komt te zien. Is niet altijd makkelijk met me pa 😂 😂
CaseCS130
@GerbertXL Mooi filmpje geworden, prachtig. De vliebo krijgt wel aardig op z'n donder met die lange stukken er onder bij aan gemaakt zeker. Maar capaciteit heeft ie zo best wel. Het verdelen en aanrijden staat er niet helemaal op maar lijkt toch heel vlot en netjes te gaan.
GerbertXL
@CaseCS130 ja ik vind het ook maar een raar ding, het ziet er ook niet uit. Ik heb al eens gezegd dat ik best een andere verdeler wil kopen maar degene op de kuil is er heel tevreden mee, en zoals je ziet ook heel handig.
CaseCS130
@GerbertXL haha, zo gaat het bij ons ook. Ik zit meestal zelf op de kuil en doe dat al bijna 25 jaar met dezelfde veenhuis verdeler. Mijn pa heeft al een aantal keren een andere willen kopen en ook al eens een grote wokkel op demo gehad. Maar doe mij m'n oude beestje maar, daar ben ik aan gewend en kan de opraapwagen prima voor blijven en een nette bult zetten.
GerbertXL
@CaseCS130 tja ik zit nooit op de kuil dus ik luister ook maar gewoon naar degene die er mee werkt. Mij lijkt een wokkel in de fronthef, flink gewicht achterop (of kuilrol liever) wel mooi werk.
Fendt926Driver
@GerbertXL als eigenaar heb ik de plekken voor het uitzoeken.
Maar meestal zit ik daar wat geen ander wil of kan.
Dus meestal op de raapwagen of op de kuil.
Maar hakselen is ook heerlijk om te doen
Een vaste kuilbaas is er bij ons niet (meer)
Dus kan ik al mijn materieel zelf bepalen en kopen waar de rest die helpt zich naar aan moet passen
+1
CaseCS130
@Fendt926Driver Zo is het bij ons ook een beetje. Kan wel hulp krijgen maar die rijden het liefste met de opraapwagen, aanrijden vinden ze allemaal niks aan. Prima, pas me wel aan want ben heel blij met de hulp en een mooie kuil maken zonder veel handwerk vind ik wel een leuke uitdaging.
Baltus_steyr
@CaseCS130 hier hetzeflde. pa vaak met de lade wagen en ik de kuil aanrijden. Zo kan ik zelf de kuil maken/uitwerken en zo maken dat ik zo min mogelijk met de hand gras op hoef te gooien, zet het mooi steil op zodat er nog genoeg gras op kan en niet te smal word en houd ik bijvoorbeeld in de gaten dat we niet over de wandjes heen kuilen. Want anders heb je met uitkuilen daar weer veel nadelen van en dan vooral het plastic kapot scheuren wanneer we zand vd kuil maken.
CaseCS130
@Baltus_steyr Nee, klopt.Zo probeer ik ook te werken. MMisschien heb ik het al eens gevraagd, maar heb jij elektronische hef op 1 van de 9094s? Die is een stuk fijner dan de mechanische voor dit werk. En het koppelingsmechanisme goed gangbaar houden en smeren scheelt voor de knie. Enige wat ik echt mis op die trekker,elektrische omkeer.
Baltus_steyr
@CaseCS130 beiden trekkers zijn de hef elektronisch. Op de 9078 die we hiervoor hadden was mechanisch. Daar heb ik ook nog wel is mee verdeeld. Kon me toen nog wel wat heugen dat het niet zo makkelijk verdelen was en je dat gerop aan de hendel nog wel een keer zat was. Met deze werkt het prima!! bij mijn weten is de koppelings kabel een droge kabel die niet gesmeerd kan worden., altans niet dat ik weet!
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver Haha ik ook hoor, ik gebruik "kuilkoning" ironisch. Dat is m'n neefje en die helpt als hij op z'n werk kan vrij krijgen, anders zit m'n vader op de kuil.
Ik bepaal ook vooral zelf wat er qua machines gebeurt, maar meestal moet ik er ook zelf mee werken. De kuilverdeler is zo'n beetje de enige machine waar ik niet mee werk, dus dan kan ik wel allerlei gekkigheid gaan aanschaffen maar als degene die ermee werkt er niet blij van word heb ik er ook weinig aan.
CaseCS130
@GerbertXL geprobeerd, beviel mij niet haha 😅
+2
casejxu
@CaseCS130 ik krijg juist de kans niet om op de kuil te rijden😅😅
newholland6640
Bewust smaller gemaakt dan de plaat?
GerbertXL
@newholland6640 ja, de plaat is eigenlijk veel te breed, maar dat is dan wel weer handig omdat aan die kant wat ouwe machines liggen, zo kan ik er nog langs.
JohnDeere5085
Nieuwe hark beviel ook?
+1
GerbertXL
@JohnDeere5085 Dit was niet het mooiste moment om te oefenen, met zo'n vracht gras erop. Vooral kopakkers van driehoekige percelen is wel lastig. Maar het ging op het eind al het beter.
Deutz10
Hoeveel messen zitten erin?
GerbertXL
@Deutz10 31 als ik het me goed herinner.
newholland6640
@GerbertXL snijdt ie veel beter dan de super Vitesse? Of had je daar nooit alle messen in?
GerbertXL
@newholland6640 De sv sneed ook perfect, maar die had maar 18 of 19 messen. Probleem daar was wel dat de messen er weleens uitgingen en niet automatisch weer terugkwamen. Het ging prima maar was iets om in de gaten te houden.
newholland6640
@GerbertXL

Ah oke, ik heb er 37 messen in, ze staan er praktisch nooit uit.
M'n broertje was alleen de paar vrachten dat we zelf haalden dit keer de tweede messen balk vergeten. Hij vond het verschil tussen hakselen en onze wagen al zo groot😂
+1
Valtra man
Brrr.. zo’n kuil zonder muren. Daar was ik echt geen fan van, maarja je hebt niet altijd alles zoals je het zou willen
GerbertXL
@Valtra man jawel hoor, ik wil geen muren. Bevalt me veel beter zonder.
newholland6640
@GerbertXL

Eens, onder de muren afdekken is gewoon waardeloos.
casejxu
@newholland6640 goed plastic langs de muren en dan plastic er over. En langs de rand grindslurven. Gaat super. Grote voordeel van muren vinden wij dat de kanten vaster zitten en dat je veel minder werk heb met inkuilen. Luxe probleem wat wij hebben is dat we de silo in 1x vol rijden
newholland6640
@casejxu

En dan met die slurven gaan zeulen anderhalve meter onder de rand? En plastic kun je niet makkelijk wegtrekken.

Ben het met je eens dat het met kuilen zelf ideaal is, maar daarna...
+1
casejxu
@GerbertXL welk voordeel zie jij zonder muren?
GerbertXL
@casejxu veel makkelijker om een lasagnekuil te maken (zoals gezegd, onder de randen een kuil dicht maken is knap lastig), en met opvoeren hoef ik de randjes langs de wand niet met de hand weg te spitten.
casejxu
@GerbertXL wij ook niet. Zorgen dat je vlak langs de muur hap en de lossen delen vallen vanzelf naar beneden en schep je zo op
+1
GerbertXL
@casejxu ah ja, ieder z'n manier. Hoe dan ook, ik had eerst wanden maar op die plek staat nu een schuur. Nooit behoefte gehad opnieuw wanden te zetten.
casejxu
@GerbertXL t is ook wel een hele investering en ik weet niet hoe jij verkaveld ben??
GerbertXL
@casejxu verkaveling is de afgelopen jaren beter geworden maar nog steeds matig. Alles bij elkaar ruim 50 ha op papier op net zoveel percelen van huiskavel tot 10 km afstand. Maar het meest gebruikte deel (krap de helft) zit binnen 5 km, de rest zit allerlei beheer op.
Wat heeft dat met sleufsilos te maken, of ben je gewoon een nieuwsgierig aagje 😬
CaseCS130
@GerbertXL riep iemand mijn naam? 😇 Hij zal het wel vragen omdat je dichtbij huis meer gras naar huis rijdt dan op afstand en dus ook minder tijd hebt om de kanten bij te houden.
Tussentijds dichtmaken gaat hier eigenlijk altijd super in de sleufsilos zolang je het plastic langs de kanten maar niet kapot rijdt. En komt geen schep zand of grindslurf aan te pas. Definitief dichtmaken is wel een rotklus, snap wel dat boeren die niet meer weten waar het geld naar toe moet in van die dure systemen investeren.
+1
GerbertXL
@CaseCS130 dat is zeker zo, als ik alles bij huis had liggen zou ik misschien ook hebben doorgespaard voor een doseerwagen.
casejxu
@GerbertXL haha allebei. Niks nieuwsgierig maar wel altijd positief geïnteresseerd!

Nou wij hebben 35ha om huis. Ben met een volle wagen altijd snel weer terug. Dan moet de man op de hoop niet te lang druk zijn met andere dingen als aanrijden. Dus tussen 2 muren heeft ie geen last van eventuele kantjes bijhouden en je rijd het langs de kanten sneller vast. Daar doelde ik daarmee op

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!