Foto van een John Deere 7800 met Strautmann Mega Vitesse CFS 3401. Deze oude strijder moest nog even flink aan de bak deze week.

John Deere 7800

mdoornekamp
Foto van een John Deere 7800 met Strautmann Mega Vitesse CFS 3401. Deze oude strijder moest nog even flink aan de bak deze week.

Reacties

2850Johndeere6R
Dat hij hart aan het werk moet zal hij niet zo erg vinden hij ik
188438
Kan die mooi doen
CaseCS130
Heb je nog een bed gezien deze week?
+1
mdoornekamp
@CaseCS130 weinig slaap gehad 🤔. en veel stres
arjanvw
@mdoornekamp stress omdat je te lang bij één klant zit en nog weet hoeveel ha je nog moet?
Hier moesten we nog maar 22 ha, maar zaten er wel 20 uur bij....
+2
CaseCS130
@arjanvw Ja dat is het hem he. Normaal pakken we makkelijk 20 ha op een dag met ons wagentje. Nu moesten we lang doorgaan om de 15 maximaal te kunnen halen. Lastig plannen als je loonwerker bent en als er dan ook nog wat kapot gaat is het helemaal feest.
arjanvw
@CaseCS130 Dan heb je toch nog aardig je best gedaan! We hadden 71 vrachten van 22 ha, normaal hebben we dat van de hele 1e snede maar dan 55 ha...
CaseCS130
@arjanvw Ja, het was bizar. Ben er wel blij mee want we hadden nog maar 4 meter oude graskuil zitten na 3 slechte jaren door droogte en muizen.
arjanvw
@CaseCS130 zit hier nog voor 5 week kuilgras. We zijn om dezelfde redenen als jullie flink ingeteerd... al zal de voederwaarde niet helemaal meevallen verwacht ik..
+1
CaseCS130
@arjanvw Nee klopt, vrees ik ook wel wat voor. Proberen de rest wat korter te maaien dit seizoen.
ford8630power
@arjanvw Het ging ook allemaal een stuk moeizamer, normaal vind ik maaien mooi ontspannend werk maar nu zat ik toch wat anders in de trekker met dat gigantische pak gras wat er allemaal maar door moet.
arjanvw
@ford8630power maaien ging hier nog wel, het gras oprapen was wel minder ontspannend.. soms trok die het gras tot onder de trekker weg... en als die dan bijna vol zit hoop je maar dat die niet vast slaat.
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
stres

veel schuiven in de planning door de klanten. Eerst leek het lang droog te blijven. Dus allemaal uitstellen. Toen kwam er opeens regen op de radar.......
arjanvw
@mdoornekamp erg lastig idd, dan moet alles in een paar dagen gebeuren...
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
paar dagen alles gebeuren

Dat is voor jullie dan weer een voordeel dat je zelf een wagen hebt
arjanvw
@mdoornekamp Mijn buurman heeft er nog 90 ha opstaan, die kon zijn loonwerker er niet bij krijgen omdat hij vol zat. (misschien ook te laat gebeld) Maar dan ben je idd blij dat je zelf een wagen hebt.
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
nog 90 ha op staan

sommigen gingen hier gewoon spontaan maaien dinsdag. En dan alle loonwerkers, boeren en vrienden rond bellen om een opraapwagen te vinden
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp dan hebben ze wel mazzel dat ze wat gevonden hebben. Hier in de buurt was alles met een pickup aan de gang. Bij iedereen in de buurt. En als de ladewagen niet aan het rapen was dan reden ze wel onder de pijp 😅
+1
arjanvw
@mdoornekamp dan speel je wel met vuur. Heb het gras liever op stam staan dan dat het in de regen ligt..
+4
casejxu
@mdoornekamp kwa dat is de mobiele telefoon voor loonwerker waardeloos. Elke boer kijkt continu op buienradar en bij het eerste de beste druppeltje moet jij je planning maar omgooien. Terwijl er met zo veel hoeveelheid gewas ook nog eens slecht te plannen is. Bij ons thuis liepen ze al 6 uur uit. En dat was maar 32 ha
+2
fendt308-driver
@mdoornekamp hebben jullie wel regen gehad? Hier veel stress om water wat steeds niet komt
mdoornekamp
@fendt308-driver ja donderdag middag 8 mm. Toen gestopt met rijden
fendt308-driver
@mdoornekamp dat is jammer, hier gisteravond pas water gehad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!