Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 1145, druk bezig met balen maken. De 9,5meter wiersen laten zich goed verwerken door de smalle taarupinvoer, voorzien van 32messen Met 5km/h was de baal net zo sne

Deutz-Fahr Agrotron TTV 1145

dx11
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 1145, druk bezig met balen maken. De 9,5meter wiersen laten zich goed verwerken door de smalle taarupinvoer, voorzien van 32messen Met 5km/h was de baal net zo snel vol als dat de baal er voor gewikkeld was. Met 32 geperste balen per uur zit ik dan wel ongeveer aan de max

Reacties

Fendt926Driver
En alles al af land verkocht of moet je het eerst nog opslaan
+1
dx11
@Fendt926Driver ze staan op de kopakker te wachten op vervoer
+2
langeslagdiesel
@dx11 32 pak per uur is netjes voor deze combinatie. Dan heb je het hele proces in het apparaat toch goed weten te optimaliseren. Netjes hoor.
dx11
@langeslagdiesel gemiddeld jaar rond kom ik er lang niet aan. Maar zoals nu, alleen afstappen om beide rollen folie tegelijk te wisselen en verder volle bak persen in mooie egale dikke wiersen dan kan het dus toch!
langeslagdiesel
@dx11 toen ze net nieuw waren zag ik er ook capaciteit in. Maar die jongen die toen met zo’n pers werkte kon het ding wel vervloeken. Olie werd veel te heet enzo. Daarom vind ik het netjes en knap van je dat jij hem nu goed aan het draaien hebt. En ja. Een paar balen op de Max persen / wikkelen lukt wel, maar een heel perceel of dag is een uitdaging waar de factor mazzel een grote rol in speelt.
johndeere6230
Dan deed je een 1.5 bunder per uur? Lijkt wel mooi gras zo
+1
dx11
@johndeere6230 ja, kwamen zo'n 20 balen de bunder af idd. In een middag en een avond 11 bunder weg en 220 balen gemaakt
Jeroen-ford
32 balen per uur is keurig volgens mij. Wat is de diameter van de rollen? Gewoon standaard 125?
Zitten die 32 messen dan over de breedte van 125cm? Dus theoretische snijlengte 3.9 cm.

Wij hebben er 25 in op 1.25 breedte dus 5 cm snijlengte
dx11
@Jeroen-ford 40mm theoretisch. De vicon rf130 perskamer die er op staat maakt volgens mij balen van 130 in doorsnee en 125 breed.
Jeroen-ford
Ik zat rond de 35 balen per uur. Wikkelen liep ook gelijk op met het persen. Het wikkelen zou sneller kunnen maar heb nu de flow vanuit de trekker flink geknepen omdat hij erg hard ging

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 1145 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!