Foto van een Rietman autotrekker, één van de kleine 20 stuks die Rietman heeft gemaakt, alle gemaakte Rietman autotrekker waren voorzien van Chevrolet benzinemotoren, die omgebouwd werden naar petro

Onbekend Onbekend

Rietman
Foto van een Rietman autotrekker, één van de kleine 20 stuks die Rietman heeft gemaakt, alle gemaakte Rietman autotrekker waren voorzien van Chevrolet benzinemotoren, die omgebouwd werden naar petroleum, De autotrekker op de foto heeft al trekker-achterbanden dus deze is van eind 40 / begin 50er jaren.

Reacties

+2
wim-same
@Rietman Zijn er nu nog Rietman trekkers bij verzamelaars ?
+2
Rietman
@wim-same ik hoop dat er nog meer Rietman autotrekkers bewaard zijn gebleven, maar zover we weten is alleen nog de Rietman autotrekker over die wij zelf inmiddels al ruim 30 jaar opnieuw in ons bezit hebben, maar.... wie weet...
+2
R Bouwmeesters
@Rietman Waren de trekkers nog enigzins gelijk of alle 30 verschillend?
Mooi dat er in ieder geval nog een paar foto's zijn.
+2
wim-same
Hoeveel PK's hadden deze trekkers ?
+2
Kramer U800
Hoe snel reden deze autotrekkers? 40 km/ u omdat je over een autotrekker spreekt? Net zoiets als een Hanomag RL20.
+4
R Bouwmeesters
@Kramer U800 De naam autotrekker wordt volgens mij gebruikt omdat de basis een auto was.
+3
stijn-de-bock
@Kramer U800 een autotractor was meestal een tijdens of net na wo2 verbouwing van auto naar tractor omwille van de schaarste gebruikte men wat voorhanden was,de hanomag Rl20 is een fabriekstype en de autotractors zijn door een plaatselijke smid of lmb gemaakt uit schroot om het zo te zeggen.
+3
Kramer U800
@stijn-de-bock @R Bouwmeesters Bedankt mannen, goed om te weten! Weer wat geleerd.
+4
Rietman
De Rietman autotrekkers hebben als basis auto- en vrachtwagen onderdelen,
Alle Rietman autotrekkers waren voorzien van Chevrolet motoren,
Het model dat wij nog in bezit hebben heeft een A-Ford dashbord, Voorfront van een Borgward truck, de vooras komt van een Amerikaanse International truck, maar aangepast op de breedte van den maaibalk, meestal een GMC achteras, Chevrolet versnellingsbakken en meestal voorzien van Mc Cormick maaibalken.
Wat precies het motorvermogen is mij niet bekend, maar zal +/- 20pk zijn,
De eerste modellen hadden een achteras met 18 of 20 inch (truck) achterbanden met dubbellucht, latere modellen werden geleverd met trekkerprofiel achterbanden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!