Massey Ferguson  6713S met een VHM (Van Hees Machinery) Scraper om de kopakkers vlak te rijden en te voorzien van een greppeltje voor de aardappelruggen langs. Hierdoor kan het water altijd goed uit d

Massey Ferguson 6713S

reinder-mf
Massey Ferguson 6713S met een VHM (Van Hees Machinery) Scraper om de kopakkers vlak te rijden en te voorzien van een greppeltje voor de aardappelruggen langs. Hierdoor kan het water altijd goed uit de ruggen stromen als de kopakker goed op afschot ligt

Reacties

MaxxuM4ever
Hebben jullie deze zelf of met de hele buurt? Eerst denk je, ik kan best zonder (prijs zal niet mis zijn) maar als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder zeker?
reinder-mf
@MaxxuM4ever deze is van een grote akkerbouwer die ‘m zo nu en dan verhuurt. Ik heb eigenlijk geen idee wat zo’n ding kost maar voor die paar uurtjes per jaar..
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever bij dit soort machines moet je kijken naar wat t je oplevert en niet naar wat t kost😜😜
MaxxuM4ever
@JD 6430 The Best zo is het, net als een bandenlift bijvoorbeeld om gemakkelijker en veiliger trekker banden te wisselen. Heeft bij ons ook jaren geduurd en nu super blij mee.
Aan de andere kant moeten deze nice to haves wel betaalt worden en dat geld moet we wel voor zijn. Wij hebben ook steeds meer machines met meerdere boeren samen voor een hogere bezettingsgraad en kosten delen.
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever ja dat is ook een optie. Wij hebben ook al een jaar of 8 zon zelfde schuif, ja kost een aardige duit, maar je gebruikt m ook vaker als je m zelf hebt. Na het loofklappen bijv. even het gootje weer schoonvegen. Als je de slijtage ziet na 8-9 seizoenen dan kan je er ook wel 25 jaar mee doen. Alles is lekker zwaar en slijtvast.
MaxxuM4ever
@JD 6430 The Best heb je hem dan in het loofklap seizoen standaard achter de trekker hangen?
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever zoveel trekkers hebben we niet😜, maar we pakken hem wel eens wanneer er veel regen voorspeld is.
MaxxuM4ever
@JD 6430 The Best ik dacht dat je nog 1 6430 gehouden had naast de 3 R’en?
Wij hebben een zelfrijdende spuit dus dat houdt alle trekkers vrij het hele seizoen. En met al die kleine partijen en soorten is het vaak een stukje klappen en dan een paar dagen later weer en stukje.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Je moet vervelend werk zo snel mogelijk minder vervelend maken. Wij hebben al jaren een bandenlift gelukkig. Nu we sinds een paar jaar 270/95 R54 hebben met die rijencultuur toeters eraan wil je echt niet meer zonder.. Gesleur aan die kut banden is echt armoe. Gelukkig hoeven we inmiddels alleen de 142 van breed naar smal en terug nog maar te doen per jaar 👌
MaxxuM4ever
@valmet6400power toen wij in 2007 zelfstandig gingen boeren hadden we alleen de 5150 en de 423. Bij de 5150 hadden we 3 setjes banden gedurende het jaar eronder zitten en geen bandenlift. Dan moest je het eigenlijk altijd met zijn 2en doen om er niet een hele dag mee bezig te zijn

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6713S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!