Deze week een dagje met deze Volvo met Veenhuis op pad geweest. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 13-06-2021 om 10:06:05, met 13 reacties.

Volvo L70H

mdoornekamp
Deze week een dagje met deze Volvo met Veenhuis op pad geweest

Reacties

Hoe is het verschil tussen de Volvo en de Case. Loonwerker had vorige week ook een case op demo, geen verkeerde schovel.
+1
mdoornekamp
Voor kuilverdelen zit er wienig verschil tussen de Case en Volvo. Comfort van de Volvo is iets beter, maar dat is ook een jonger type dan mijn Case 721F.
@mdoornekamp

Kwa duwen en hydrauliek zitten ze redelijk op een lijn dan?
+1
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan de Volvo heeft minder liters, dus komt de verdeler later op toeren. Dan moet je wat meer remmen. Volvo heeft wel 20 bar meer druk, maar de Sauer Dannfos hydro motor kan die extra druk eigenlijk niet aan. Dan moet je er een Plunjer motor op zetten.

Kwa duw kracht niet echt verschil gemerkt. Maar met de verdeler kun je toch niet voluit drukken
@mdoornekamp

Ahja, en zicht viel ook niet tegen van de case vond ik , je zit erg hoog
+1
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan Ja klopt. De Case zit veel hoger. Was de demo bij jullie ook een 721?
+1
Ja

(klik om te vergroten)

Case 721 G
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan Mooie dikke shovel, met een goede vork ervoor met weinig tanden. Mis alleen nog dubbel lucht.
@mdoornekamp

Ja die vork is super weinig en lange tanden, had ik ook aan de JCB zitten. Dubbellucht lag nog voor de bak helaas niet op de foto staan. Kleine 18 ton dacht ik met dubbellucht en bak
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan de eerste vorken hadden veel te veel tanden. Die oude puinbakken had je vaak ook maar 5 of 6 tanden voor.

Dacht dat je zonder dubbellucht bezig was geweest. Dat zou niet ideaal zijn om te testen
@mdoornekamp

Ja klopt aan de Volvo zit er ook een met te veel tanden dan gaat je capaciteit omlaag omdat die te weinig gras doorlaat.

Sowieso niet helemaal eerlijk tegen een l70f met kleine banden maargoed, toch fijn om zo eens te proeven bij een ander merk. De JCB staat wel in verhouding, erg sterk maar het zicht is niks waard vind ik door de brede arm.
+1
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan ja een L70 is gewoon een slagje kleiner dan een 721. De L70H op de foto heeft ook lage/smalle banden en is met dubbellucht niet zo breed. Mijn Case is gewoon 3.50 m breed

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo L70H ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!