Foto van een Claas Jaguar 840 ditmaal voorzien van een Kemper Pickup. Deze een dag of wat op probeer. Ja ik weet het, dit lijkt gazongras wat we hier moesten hakselen.. Gelukkig moesten wij hierna naa

Claas Jaguar 840

radium45
Foto van een Claas Jaguar 840 ditmaal voorzien van een Kemper Pickup. Deze een dag of wat op probeer. Ja ik weet het, dit lijkt gazongras wat we hier moesten hakselen.. Gelukkig moesten wij hierna naar iemand met mooi taai gras om te hakselen en konden wij de pickup eens goed uit proberen.

Reacties

hermanjohndeere
En wat zijn je bevindingen ten opzicht van de standaard claas pickup?
+1
radium45
@hermanjohndeere De eerste indrukken zijn wel positief. De hakselaar verwerkt dikke proppen in de wiersen veel gemakkelijker.
mdoornekamp
Kemper maakt nogal wat reclame over deze pickup. Dit gazongras is misschien nog wel lastiger op te pakken dan een dik pak droog spul
+2
catfan55
Probeer de nieuwe i36 pickup maar van claas, dan kijk je niet weer naar Kemper 😅
radium45
@catfan55 dit verhaal krijgt ook nog een vervolg... Er komt binnenkort ook van Claas een demo pickup voor deze machine te hangen.
+1
catfan55
@radium45 die gaat je bevallen. Sinds wij de nieuwe i36 pickup’s hebben is onze capaciteit flink omhoog gegaan. Dag & nacht verschil met de oude. Voor de 960’s waren de oude headers altijd de limiting factor van de capaciteit. De nieuwe style i36 headers geven niet op, als ik wil krijg ik een 980 er mee still zonder dat de slip koppeling gaat. Ook zijn ze veel beter met proppen en slechte zwelen. Een upgrade die veel te lang op zich heeft laten wachten van claas!

De Kemper pickups hebben veel liefde & aandacht nodig in vergelijking met de claas bekken. Veel pickup tanden vervangen, lange kettingen enz. Hoe claas het heeft zijn de kettingen korter en er zit een natte koppeling in de gearbox. Heeft allemaal een veel langer leven.
+2
Hurli356
@catfan55 kort gezegd is Kemper een upgrade ten opzichte van de oude Claas, maar heeft Claas een betere stap gezet met de i36? Ben benieuwd naar de ervaringen van @radium45 straks
+1
catfan55
@Hurli356 alles is een verbetering met de oude claas headers 😂

Ik heb zelf geen ervaring met Kemper/deere headers maar ken mensen die ze hebben hier in de buurt en zit toch redelijk wat onderhoud aan, zelf als ze splinter nieuw zijn. Claas heeft ook onderhoud maar wij hebben nog nooit een pick up tand of ketting vervangen in het seizoen. Dat schijnt bij Kemper/deere toch wel normaler te zijn bij soortgelijk gebruik.

Wij zijn fantastisch tevreden met de i36 bekken. Wereld van verschil met de oude bek

(klik om te vergroten)

mdoornekamp
@radium45 heeft de Kemper ook al zonder curvebaan, of gewoon ouderwets met onderhoud
+2
radium45
@mdoornekamp durf het niet met zekerheid te zeggen maar als ik het zo zag was deze zonder curvebaan. Wat mii meteen opviel bij inschakelen was het geluid. Een Claas hoor of voel je niet draaien in de cabine.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!