Foto van een John Deere 4310Minitrekker in de minibalen. Foto is geplaatst door Kubota op 13-06-2021 om 22:59:54, met 15 reacties.

John Deere 4300

Kubota
Foto van een John Deere 4310
Minitrekker in de minibalen

Reacties

Mooie JD.
Kubota
@tractor junkie xl Zeker, werkt ook perfect, is een 'electische' hydrostaat met 2 rijpedalen, 1 voor vooruit en 1 voor achteruit, rijd mooi soepel en snel kunnen schakelen tussen vooruit en achteruit
inspecteurfendt
Waarmee pers je deze baaltjes?
+1
Kubota
@inspecteurfendt
Met een Wolvo R500, is hetzelfde als een Wolagri R500 en een Pottinger MB60. Diameter 57cm breedte 63cm.
Deze pers heb ik ook helemaal geautomatiseerd, eerst moest je aan een touwtje trekken om de netbinding te activeren, daar heb ik een hydraulische cilinder op gezet, en een Epec plc om een NG6 blokje aan te sturen voor net en klep. Samen met een druksensor op de klepcilinder en een Opus A3 beeldscherm is alles op tijd en druk instelbaar.

(klik om te vergroten)

Wolvo R500
inspecteurfendt
@Kubota zo, al een paar upgrades gedaan dus. We zijn zelf ook aan het kijken om kleine ronde balen te gaan persen. Ik twijfel alleen nog of er markt voor is.
Kubota
@inspecteurfendt
Deze zijn toch wel erg klein hoor, voor de hobby superleuk, maar voor loonwerk zou ik eerder kijken naar een midi pers, zoals deze bijvoorbeeld: tractorfan.nl/picture/1421130/…
inspecteurfendt
@Kubota die midi’s komen hier in de buurt ook al op, van het formaat dat jij perst kom je niets tegen. Ik heb net een nieuwe trekker gekocht van 35 pk en zoek nog wat bijkomend werk voor de hobby. Er zijn ook van die persen in de handel met touwbinding maar dat is helemaal niets. Waarmee wikkel je?
Kubota
@inspecteurfendt
Die touwbindpersen lijkt mij inderdaad ook niets.
Wikkelen doe ik met een Wolagri FW 500/4K, maar ook een beetje aangepast, wielen er onder en een oppik arm er naast. Enige wat er nog bij op moet is iets om de folie te knippen en het eerste rondje even vast te houden, daarna wil ik de wikkelaar ook automatiseren. Ik kan geen goede foto vinden van de wikkelaar, maar die kan ik morgen wel even maken.
inspecteurfendt
@Kubota deze baaltjes zijn voor eigen gebruik dan? Moest er zo'n pers komen zou ik sowieso een wikkelaar bijkopen om toch een onderscheid te kunnen maken met de kleine rechthoekige pakken. Zag onlangs een wolagri pers-wikkel combi te koop staan voor 18k, das net wat teveel vant goeie.
+1
Kubota
@inspecteurfendt Meeste voor eigen gebruik inderdaad, af en toe wel eens voor kennissen of vrienden. Die perswikkelcombi kwam ik ook tegen op de facebook verkoopgroep inderdaad, zijn wel aan de prijs maar zag er nog keurig uit.
case 745 xl
@Kubota he dit is mijn combi
case 745 xl
Gaat dit e ern beetje goed? Ik heb vroeger een wolagri super 500 perswikkel combi gehad maar de haren gaan mij rechtop staan als ik daar aan terug denk
Kubota
@case 745 xl zijn natuurlijk geen capaciteitsmachines maar loopt op zich prima. Nog een paar verbeterpuntjes moet ik nog doorvoeren, de veer voor de netrol moet wat strakker en de gewas-invoerplaat bij de pickup wat langer.
+1
Johndeere2012
Mooie pakjes

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!