Foto van een Claas Jaguar 970 aan de Elbe. Laatste 2 dagen uiterwaarden gehakseld en dat is wel genieten met dit soort uitzichten

Claas Jaguar 970

DaanLek
Foto van een Claas Jaguar 970 aan de Elbe. Laatste 2 dagen uiterwaarden gehakseld en dat is wel genieten met dit soort uitzichten

Reacties

+1
Fendt926Driver
Zo kom je nog eens ergens.
Mooi man..
En airco op de machine dus jij kunt het wel uithouden.
Hoe lange dagen maak je?
+1
DaanLek
@Fendt926Driver Ja dat heeft Claas wel goed voor elkaar! Die Axion‘s hebben ook hele goede klima.

We hakselen van 7 tot 21. Ik begin zelf om 5:45 met hakselaar voorbereiden en probeer 6:45 van het erf af te rijden en om 21:00 weer in de schuur te staan.
+1
DaanLek
@Fendt926Driver En een goede koelkast is ook erg fijn op zo’n hakselaar!
+1
Dat is mooi
catfan55
Hoe bevalt de 970 met 6 cylinder?
+1
DaanLek
@catfan55 Hij doet het, als hij het doet, super, zit wat meer capaciteit in dan de oude 970 (496). Dat was nog wel een 8 cilinder. De oude deed het ook nog prima, maar begon toch wat ouder te worden en om de grote problemen voor te zijn is hij ingeruild. De nieuwe cabine is gewoon fantastisch, nieuwe hendel en terminal zijn echt super en de cabine is muisstil. Nieuwe pickup werkt ook heel fijn, met contour dus hij volgt mooi de glooiingen.

Maar toch, vorig jaar best wat problemen gehad. Veel electronische storingen. Kabelboom is nu 2x vervangen. Plots vermogenverlies etc.. en dat tijdens de maisoogst als het erom spant. gelukkig is de service prima en was er binnen een halve dag een vervangende hakselaar (met prototype Orbis 900) zodat wij door konden.

Gelukkig dit jaar nog geen problemen gehad tot nu toe.
catfan55
@DaanLek jullie oude was een 497 serie denk ik als hij de V8 had. 496 is de 800 serie. De 498 serie 970 heeft de V12 net als de 980.

Kennis van me heeft een 502 970 en zegt dat ie enorm capaciteit heeft met dat grote 6 cylinder blok. Heel veel koppel vergeleken met de oude V8

Wij hebben ook wat issues gehad het eerste seizoen met de 502’s. Redelijk wat electro hydraulic issues, sensors, system pressures enz, ook wat software problemen maar alles lijkt verholpen nu.
De pijp zwenk motor liep bij ons ook steeds los. De 8 of 10 bouten die de motor en vertragingskast vast houden lopen steeds los. Dat lijkt nu ook verholpen te zijn.

Nieuwe cabine is inderdaad super. Het touch screen is een hele sprong vooruit, en werd ook hoog tijd! De C motion joysticks hebben wij sinds 2017 al in de hakselaars, ook een hele vooruitgang met de oude joystick. Ligt veel fijner in de hand

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 970 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!