Foto van een New Holland T 6050 met dubex mentor. Bezig met de onkruidbespuiting in de mais. Gister de onkruidbestrijding uitgevoerd in de mais. Binnen enkele dagen zullen de rijtjes mais weer goed te

New Holland T 6050

127 foto's van @stannetje96

stannetje96
Foto van een New Holland T 6050 met dubex mentor. Bezig met de onkruidbespuiting in de mais.

Gister de onkruidbestrijding uitgevoerd in de mais. Binnen enkele dagen zullen de rijtjes mais weer goed te zien zijn. Met de trekker op 2.10 spoor past het precies om met de brede banden tussen de mais door te rijden, gps is hierbij wel een must. Door na het zaaien gelijk de A+ coördinaten te vragen aan degene die ze gezaaid heeft, kon ik nu zo de lijnen invullen en netjes tussen de rijtjes rijden.

Reacties

stannetje96
Hier te zien dat het net past

(klik om te vergroten)

arjanvw
Spuiten jullie de maïs altijd als die al zo groot is?
stannetje96
@arjanvw vaak wel iets kleiner maar hebben afgelopen week heel veel regen gehad waardoor er ook niet gereden kon worden
arjanvw
@stannetje96 oké, wij spuiten ze meestal rond het 4e blad. Mais staat bij ons op zandgrond. Moet er nu wel een 2e keer door voor de hardnekkige haagwinde...
stannetje96
@arjanvw Okee, ik heb er verder ook geen verstand van bij mais. Dit is voor een veehouder waar we ook land mee ruilen.
@arjanvw hoe ver is de mais nu dan? Hier besloten geen 2e bespuiting te doen, komt niet uit icm onderzaai..
arjanvw
@ronald-deutz-fahr ze staan nog net niet dicht. Haagwinde bestrijden staat hoger op de lijst dan onderzaai...😏
zettelmeyer
@arjanvw koppeltje polen er door sturen met rugspuit als de mais borsthoogte staat geen oplossing? Hele goede ervaring mee. We waren het op nieuw pachtland zo kwijt destijds
@zettelmeyer elke rij langs? Hoeveel uur zit er dan in een hectare?
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr pff dat weet ik zo niet meer, ik had het zelf gedaan destijds. Wel elk rijdje bij langs, meende iets van 6 a 7 avonden voor 3.5 ha
@zettelmeyer haha klusje nog! Hier dit jaar een bloemenstrook op de kant waar de meeste haagwinde vandaan komt, hopelijk scheelt het..
+1
arjanvw
@zettelmeyer hier komt het erin bij de slootkant/berm van de gemeente. We hebben zelf een spuit, dus die kosten vallen mee. Soms is één werkgang langs de perceelrand voldoende.
oanejorrit12
@arjanvw de bermen ook even mee maaien met het kuilen
arjanvw
@oanejorrit12 dat doen we thuis wel, ook maaipad nemen we mee. Ons maisland ligt op 5 km afstand en staan ook bomen in de berm... dat is hier dus geen optie
oanejorrit12
@arjanvw aah Das lastiger idd. Hier maai ik alle bermen ook altijd mee. De gemeente maait maar 1 of 2x per jaar.. en bermen vol onkruid, stond eerst ook vol met ridderzuring
arjanvw
@oanejorrit12 hier net zo..
JJ
Wij spuiten ook elk jaar weer wat mais. Echter op gps erdoor valt niet mee op 520 banden, blijft veel zoeken slingeren. Op de hand gaat het beter bij ons.
+1
PieterA
@JJ Ik spuit op 650 banden als het droog is. De ene band past tussen 2 rijen en de andere rijdt een rij mais plat. Na 2 weken kun je niet meer vinden welke rij je platgereden hebt.
+1
JJ
@PieterA Is dat eigen mais of loonwerk? Hier zou dat niet geaccepteerd worden, mede door het grotere aanbod van deze dienst.
+1
PieterA
@JJ Dat land hebben wij verhuurd met het beding er bij dat ik mag spuiten (In mais kun je lekker wat wortelonkruid opruimen, maar dan moet je wel zwaar spuiten).
@PieterA hoe bedoel je wortel onkruid opruimen?
Verbouw je dan mais na wortelen, of juist ervoor zodat je ‘schoon’ kan beginnen?
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ik bedoel met wortelonkruid het onkruid wat overleeft als je de bovengrondse groene delen verwijdert. Voorbeelden zijn zuring, distel, heermoes.
+1
@PieterA aah 🤣
Dom dat ik daar niet aan gedacht had😅🤣
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ik denk dat iedere streek ook wel z'n eigen namen voor vanalles en nog wat heeft en ik snap ook lang niet alles meteen wat een veehouder op dit forum zet.
+1
@PieterA ja zo is dat. En zo leren we allemaal steeds weer iets
+1
PieterA
@JJ slingeren met gps al onder controle? Daar heb je dan met alle bespuiting toch last van? Of sturen jullie gewoon alles op de hand? (Achteruit gaat met zo'n Condor sowieso al veel makkelijker dan net zoals mijn getrokken spuitcombinatie.)
JJ
@PieterA Dat slingeren ligt deels aan de bewerking van de grond. Bijkomend probleem is dat je de lijnen van het zaaien niet tot je beschikking hebt. En dus tijdens het spuiten ook nog lijnen zou moeten maken.
Speling is bij mais eigenlijk het kleinst in de andere teelten niet tot nauwelijks een probleem. Stel je zou voor de tweede keer door de mais rijden gaat het ook veel beter.
Er komt bij dat het gemiddelde mais perceel niet aan de 2ha komt.
Wendbaarheid zal inderdaad een heel ander verhaal zijn.
PieterA
@JJ Ja, als de percelen zo klein zijn en je hoeft er maar 1x door, dan maakte ik ook geen lijnen.
+1
JJ
@PieterA Veel percelen hoef je geen twee keer voor op en neer nee. Dat is niet de moeite nee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!