Laatste 2 weken toch wat verzet, vooral vandaag toen pa nog wat kwam helpen. Veel voorbereid zodat we vlot konden monteren/demonteren. De versnellingsbak begint een geheel te vormen. Ik wacht nog op w

Schlüter s450

Schluterfan
Laatste 2 weken toch wat verzet, vooral vandaag toen pa nog wat kwam helpen. Veel voorbereid zodat we vlot konden monteren/demonteren. De versnellingsbak begint een geheel te vormen. Ik wacht nog op wat onderdelen, zodat ik de koppeling en motor aan de versnellingsbak kan monteren. Gisteren een kofferbak aan gezandstraalde onderdelen opgehaald bij een collega die ik hopelijk morgen kan spuiten.

De motor uit de chassisbalken gesleuteld en begonnen met het demonteren van de vooras.

Wordt vervolgt!

Reacties

Mooi Simon.
Kramer U800
Dat ziet er weer fris (de achterbrug)! Rechter achterwiel is al nieuw? Welke kleur gaat de Schlüter krijgen? Ik zie op het motorblok ook oranje zitten, of is dat de primer?
Schluterfan
@Kramer U800

Het motorblok is nog niet gespoten. Dat doe ik pas na een onbepaalde testperiode. Van de versnellingsbak wist ik dat deze sowieso gereviseerd moest worden, dit heb ik nu gedaan en alvast in de grondverf gezet. De motor is nog een vraagteken, van die 5 keer dat ik mee gereden heb kon ik nog niet veel zeggen.

De wielen zijn gewone oude IHC's die ik staan had en nu dienstdoen als dummies 😅. Ik zoek nog een setje 2dehands buitenring of complete 32s voor onder deze trekker. De oude zijn te slecht en wil geen volgelaste of nieuwe eronder. Is zo heen uitzonderlijk met verstelbare velgen geleverd en word zo ook weer opgebouwd .
Kramer U800
@Schluterfan Nee dat snap ik, maar ik bedoelde dat dat de oude lak was die op het motorblok zat. Verstandig dat je de motor zo in deze staat laat, misschien dat het verstandig is al wel de krukaskeerring aan de vliegwiel zijde te vervangen dan word je nieuwe koppeling niet meer vet. Hij gaat dus wel weer helemaal in originele staat terug keren zo te horen?
Schluterfan
@Kramer U800

Klopt. Ja krukaskeering doe ik nu al sowieso nieuw. De koppeling heb ik opgestuurd gehad naar Vekoma om te reviseren, die is ook terug. Als de trekker weer 100% is spuit ik hem volledig rood met beige velgen, want zo is hij uit de fabriek gekomen. Zag onlangs een volledige groene met een in ral 9006 gespoten frontlader, zo word het bij mij ook. De maaibalk doe ik ook in dit kleur denk ik. Zo zijn er toch wat kleurcontrasten. En als ik eens een Fritzmeier Verdeck vind komt dat er ook nog op.
+1
Kramer U800
@Schluterfan Kijk aan dat gaat helemaal mooi worden, origineel, daar houd ik van.
Schluterfan
@Kramer U800

Ja zo wil ik hem ook. Van de S450 zijn er wel zo'n 2500 gemaakt, maar in deze kleurstelling zijn ze eigenlijk zeldzaam, zeker al in combinatie met de verstelvelgen. En de uitdaging is om hem helemaal compleet te hebben met alle extra's uit de optielijst.
+1
Kramer U800
@Schluterfan Alle extra's uit de optie lijst...

Dat zal wel een hele waslijst zijn geweest bij Schlüter!?
Schluterfan
@Kramer U800

Toen viel het nog mee. Bij de 6600 is dat al een heel ander verhaal. Bij die begin ik er simpelweg niet aan 😅
Kramer U800
@Schluterfan Hahaha typisch Duits 😜
a3vandiejen
Leuk om te volgen..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!