Een jaarlijkse traditie in ons dorp Mheer is om op de 1e zaterdag van Mei een Mei-Den te gaan halen in het bovenste bos in Epen. Deze Den staat symbool voor de vruchtbaarheid. Deze boom wordt traditie

International 353

Een jaarlijkse traditie in ons dorp Mheer is om op de 1e zaterdag van Mei een Mei-Den te gaan halen in het bovenste bos in Epen. Deze Den staat symbool voor de vruchtbaarheid.
Deze boom wordt traditie getrouw ieder jaar met een 20 tal Belgische trekpaarden gehaald. Echter op 1 gedeelte van de route mag mijn traktor dienst doen, dit omdat op dit gedeelte van de route de weg te smal is en de risico's te groot op schade.

Reacties

+4
a3vandiejen
Leuke foto.
+7
@a3vandiejen Dankjewel.

(klik om te vergroten)

De voorlopers van de traktor
+2
jehan
@McCormickInternational deze mei bomen kennen we hier in de achterhoek niet ..wel de meibomen die worden geplaatst als er een nieuwbouw het hoogste punt heeft behaald..dan wordt er een meiboom bij het gebouw gezet..roosjes er in van crepe papier en een mooi gedicht aan de stam gedaan. de nodige drankjes worden genuttigd tijdens het zetten van de boom ..maar later ook weer als de boom verteert gaat worden zoals ze dat noemen..dan worden alle meiboom zetters die er een boom geplaatst hebben uitgenodigd voor een meiboom feest ..vaak wordt er tijdens het zetten ook nog wel kattekwaad uit gehaald ..hebben hier in de buurt de melkstellen een keer in de boom gehangen ..
+2
WaterDeutzer
@jehan Ik woon nu een paar jaar in de Achterhoek en weet dat Belgisch Limburg dezelfde meiboom traditie kent bij hoogste punt op bouwwerk.
+2
jehan
@WaterDeutzer het blijft leuk die meibomen zetten ..
+1
@jehan De traditie hier is dat de ongetrouwde mannen, de jonkheid, de boom gaan halen en de getrouwde mannen deze boom rechtzetten op het dorpsplein bij de kerk. Heb een foto toegevoegd voor een beetje idee te krijgen hoe dat in z'n werk gaat.

(klik om te vergroten)

Mei-Den rechtzetten
+1
jehan
@McCormickInternational oke en dan later zeker een stel pintjes pakken
+1
@jehan Zeker! 😄
+2
Towaberg
Mei bomen daar hebben ze hier ook een oude traditie mee, tussen Brussel en Leuven!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 353 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!