Het is maar een kaal gezicht, zo'n half afgebroken trekker.. Foto is geplaatst door hooidonk op 27-06-2021 om 15:22:50, met 11 reacties.

Massey Ferguson 155

hooidonk
Het is maar een kaal gezicht, zo'n half afgebroken trekker.

Reacties

+1
DANOONTJE POWERR
Wat moet er gebeuren?
+3
hooidonk
@DANOONTJE POWERR

Het stuurhuis lekte en dan moet je de halve trekker afbreken om hem er af te krijgen.
Nouja, er af krijgen had net gekund, maar weer netjes monteren niet.
Maak nu meteen van de situatie gebruik om het dashboard om te wisselen voor een fris exemplaar en het elektrisch systeem opnieuw aan te leggen.
Bijna niks aan elektrisch werkt aan de trekker, enkel de startmotor. En zonder verlichting is bij zomerdag wel te doen, maar het is met kortere dagen ook wel eens erg lastig geweest.
+1
selectford
Wat voor merk vooras is dit ?
+2
hooidonk
@selectford
Er zit een set onder van Manuel Selene. Dat was een Italiaans merk en zij gebruikten voorassen van de GMC CCKW, de 2.5 tons vrachtwagens van de Amerikanen in de tweede wereldoorlog.

Deze trekker schijnt bij een aannemer in Egmond te hebben gelopen, maar ik vraag me nog altijd af waarom die voor een trekker met zo'n dure optie hebben gekozen. Misschien dat ze er toen ook werk op het strand mee hadden?
+1
selectford
@hooidonk wij hebben een ford 7000 met een selene vooras. Waar het kroon en pion slecht van is maar die vindt je niet zoo maar .
+1
hooidonk
@selectford
Oei, dat zijn hele mooie trekkers!

Ik ken de sets van Ford verder niet, dus ik weet niet of ze hetzelfde zijn.
Ze hebben ook ooit nog een samenwerking / huwelijk met Roadless gehad.
Maar je hebt best kans dan ze van de CCKW passen en dan heb je geluk, want dat is nog ruim voorhanden. Van Dam in Bennekom is een adres die daar nog veel van heeft liggen.

Misschien dat @RPCounty of @theovl hier antwoord op kunnen geven?
+1
langeslagdiesel
@hooidonk als de loopbaan in egmond de trekker zijn eerste baan zou zijn begrijp ik dat je het niet snapt. Ik weet vrij wel zeker dat deze trekker de opvolger was van een ford 5000 die zonder Motorolie langs de kant van de weg stil kwam te staan. Jou, of jullie trekker was op dat moment dat hij bij de stratenmaker terecht kwam dus ook een toevallig beschikbaar model wat te koop stond bij de handelaar waar de stratenmaker soms kwam voor een andere trekker. Het enige wat er mee gedaan is, is van en naar het werk rijden met een enkelas kieper er achter. ( spijkstaal, BAV, miedema, ? ) wat mee ging in de kieper was een paar cub zand en knip afval. Dus koud gedraaide uren en meestal buiten. Ik heb een oud werknemer gesproken die zich de trekker nog kon herinneren. Ook niet meer dan dat. Want de trekker werd daar als noodzakelijk vervoer gezien. Niet als iets waar je zuinig op moest zijn.
hooidonk
@langeslagdiesel
Je bent alweer je gewicht in goud waard! 👍🏽 👍🏽

Wat ontzettend leuk om deze informatie te hebben! Zo vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats.
Daarnaast maakt het me wel weer nieuwsgierig waar hij dan voor die tijd geweest is. Maar daar zullen we nooit achter komen waarschijnlijk.
Leuk dat je die oud-werknemer gesproken hebt, jammer dat hij zich er niet meer van herinnerde.
Wie weet wie je er nog een keer over spreekt!
+1
105ls78
Ben ook benieuwd ?
+1
Towaberg
En toch blijft hij uitzonderlijk mooi 🤩

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!