Foto van een Ford 6600 aan het greppels frezen. Land was net gekilverd. Jaar 1990/91. Foto is geplaatst door mklok op 28-06-2021 om 17:40:52, met 14 reacties.

Ford 6600

+1
mklok
Foto van een Ford 6600 aan het greppels frezen. Land was net gekilverd. Jaar 1990/91
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mklok:
aan het greppels frezen. Land was net gekilverd

Dat is het zwaardere werk: geheel nieuwe greppels maken. Ik denk niet dat pa dit ooit gedaan heeft.
+1
PieterA
@WaterDeutzer Ik neem aan dat dit op bouwland is. Elk jaar nieuwe greppels van de laaggelegen plekken naar de sloot. Doen wij ook elk jaar een paar keer. Goed opletten voor breekbouten inderdaad.
WaterDeutzer
@PieterA Heb jij dan een ander merk frees? Ridder heeft geen breekbouten. Alleen een slipkoppeling. Regelmatig de messen vervangen was wel verstandig. De mesbouten braken ook wel eens bij dik ijs.
+1
PieterA
@WaterDeutzer Ja, een simpele Peecon. We gebruiken hem misschien 1 km op een jaar en hebben hem met twee boeren om de kosten te drukken. Je moet goed de lengte van de messen in de gaten houden; als ze te kort zijn volgen de breekbouten elkaar in rap tempo op.

Ik heb er geen foto van. Zal er aanstaand voorjaar aan proberen te denken.
+2
mklok
@PieterA nee , dit perceel is toen gekilverd. Maar omdat wij op veengrond zaten wilde we gewoon greppels weer terug in.
+2
WaterDeutzer
@mklok Op veengrond kan dat gemakkelijker dan in de polders. Bovendien moet je in de klei de (toekomstige-) akkers bij kilveren al bepalen met de bolling.
+2
mklok
@WaterDeutzer Wij hadden allemaal greppels en was zeker leuk werk om ze in de winter uit te frezen. Ook bij de buurman deden we de greppels . Eén keer ben ik weggezakt in een veenput ( dat was mij niet verteld ) waren twee trekkers nodig om me weer eruit te krijgen.
+2
WaterDeutzer
@mklok De ketting in aanslag op bumper bij pa is ook niet voor niets.😅
+2
a3vandiejen
@mklok Zo heeft mijn broer een keer langs de provincialeweg verzakt gezeten met greppelen in een dwars greppel, die heeft er 2 dagen gezeten...het was zo nat dat ze er niet bij konden komen.

Reacties

+4
draaipiet
Mooie actiefoto
+5
JarnoDrenthe
Heel mooie foto
+5
a3vandiejen
Prachtig.
+1

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!