Foto van een Case IH CS 110, net als vele andere tf'ers een gokje gewaagd en 20 ha. gemaaid, pakte goed uit 👍

Case IH CS 110

198 foto's van @CaseCS130

CaseCS130
Foto van een Case IH CS 110, net als vele andere tf'ers een gokje gewaagd en 20 ha. gemaaid, pakte goed uit 👍

Reacties

Mooie Case.
mdoornekamp
Mooie wagen. Bevalt nog goed.?
CaseCS130
@mdoornekamp Ja hoor, maar zag gisteren dat 1 messenhouder kapot is gegaan door iets. Aan de voorkant zeg maar waar het mes in een pen steekt. Van de week maar eens naar kijken, plaatjes die de messenhouder weer vasthouden zijn ook krom. Gelukkig kan die uitzwaaien, kunnen we er goed bij denk ik.
mdoornekamp
@CaseCS130 Ok. messen hebben ook wel wat te verduren als er een obstakel door komt. Bij ons springt er soms een veer af van de beveiliging.
Baltus_steyr
Goed gegokt dus!! Hier gisteren ook nog een kleine 10 bunder weg gepakt. een week wachten duurde mij te lang. Met 1 a 2 weken hier de rest op de kuil!
mdoornekamp
@Baltus_steyr Hier in Noord Oost Groningen gewoon best weer. Vrijdag/zaterdag 125 ha bij 1 boer. Mooi spul
+1
CaseCS130
@mdoornekamp Ja was nog beter dan ik verwacht had, al dreigde het om 5 uur smiddags wel even.
Zag je op yt ook weer voorbijkomen bij mts Overgauw, mooi filmpje.
+2
bruur
Goeie combinatie!!

(klik om te vergroten)

Die heb ik ook ongeveer
CaseCS130
@bruur Ja, ben er wel wijs mee. Hebben jullie die trekker al vanaf nieuw? Achteraf hadden we direct zo eentje moeten kopen ipv de 9094. In de Milestone uitvoering zijn ze lang in de actie geweest en kosten amper meer dan een 9094, maar die actie kwam een klein jaartje later denk ik dan de koop van de 9094.
casejxu
@bruur blijft dik Voormekaar hea daar bij je!!
bruur
@casejxu buffel is het, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik 'm vanmorgen naar Asjes gebracht heb, hij is verkocht😥.
Ik melk sinds kort niet meer, en dan redt ik het wel met de Maxxum 100.
Alleen nu op zoek naar een fronthef/pto🤣
+1
casejxu
@bruur zonde heaa. Ja las zoiets. Hele stap! Maar als het zo kan wel een super mooie optie. Dus nu de maxxum der voor.?
Hef en pto staan voor die trekkers nog wel eens te koop. En anders van der weerd eens proberen
bruur
@CaseCS130 ja, nieuw gekocht in 2001, een van de laatste.
Het was een showroomtrekker bij boeke-heesters, idd de milestone uitvoering.
8600 uur nu.
Voor het maaien met 2 maaiers met kneuzers en voor de schuitemaker 125 had ie net te kort vermogen, dus heb ik 'm wat meer diesel gegeven en een custom made intercooler opgebouwd.
Toen had ie 115 pk aan de aftakas 💪💪
CaseCS130
@bruur Ha, mooi man. De rest van de trekker kan dat ook met gemak hebben. Jammer dat die nu weg is, wat ga je nu doen qua werk?
+1
bruur
@CaseCS130 ongeveer 120 stuks jongvee opfokken voor een bedrijf verderop in de straat, landwerk doen op dat bedrijf en zzp-werk op de trekker bij een paar loonbedrijven.
En we gaan op ons bedrijf wat camper-kampeerplaatsen aanleggen.
We hoeven ons niet te vervelen😁
Prachtig spul zo. Wel fijn een beetje gewicht voor de wagen
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ja klopt, dit is wel een beetje het minimum voor deze wagen. Al komt het in dit soort seizoenen toch niet veel voor dat we met propvolle wagens kunnen rijden, het is hier veel te nat. We rijden eigenlijk altijd op volle wiersen en dan eerst weer lossen maar dit jaar helemaal.
casejxu
@CaseCS130 wat is t eigen gewicht van deze trekker?
+1
CaseCS130
@casejxu Weet ik niet precies, nog nooit op de brug gehad. Denk een 5,5 ton zo met fronthef en pto. Ze zijn 12-1300 kg zwaarder dan een 9094 volgens het boekje. En dat merk je ook wel echt.
casejxu
@CaseCS130 dan word zo.n wagen achter onze trekker weer een ander verhaal😅
+1
CaseCS130
@casejxu Het kan wel, we hebben het eerste seizoen ook met de 9094 gereden. Maar we gaan tot bulten van 3 meter met hellingen van 20% en dan kwam je echt gewicht tekort en komt het ook wel heel erg op je veel lichtere versnellingsbak en achterbrug aan.
casejxu
@CaseCS130 wij stoppen gelukkig bij ong 2 meter. En dan steile helling ging nog verrassend super met de jxu😁
Fendt926Driver
@casejxu maar waarom dan niet helemaal tot achteraan over de kuil dat er voorwaarts niet zo n enorme bult ligt.?
+1
casejxu
@Fendt926Driver waren op hoogte. Voorkantje afvullen en toen aan 2e kuil begonnen
+1
casejxu
+1
CaseCS130
@casejxu Ja dat gaat perfect. Zo'n bult met die helling red je denk ik met de europrofi ook nog wel. Nat /droog gras en een harde of zachte bult maakt ook veel uit natuurlijk.
casejxu
@CaseCS130 dit is ook al iets extremer als we normaal gewend zij
newholland6640
@CaseCS130 bewust zo hoog?
CaseCS130
@newholland6640 Nee, paar jaar terug wanden van 110 vervangen door 2 meter. We dachten dat we dan niet meer boven de wanden hoefden, en in slechte jaren zoals vorig jaar hoeft dat ook niet. Maar dit jaar groeit er zoveel meer dat het wel nodig is. Zolang de snijder ze in 2 x kan pakken maakt het me ook niet zoveel uit. Wel liever dan niet meer dan 1 kuil tegelijk open voor genoeg voersnelheid.
+1
bruur
@casejxu ik zet ook zo de Maxxum 100 voor die wagen hoor Paul, en die draait 'm stampvol.
Die jxu van jou is daar ook taai genoeg voor💪
casejxu
@bruur maar nog wel zelf grassen?
+1
bruur
@casejxu nee, al een paar jaar niet meer, loonwerker kwam met een wagen en een shovel, en ik reed zelf ook met de pöttinger.
Dat deed ik dit jaar ook, maar het gras ging naar de buren.
Blijft toch ook wel weer een erg leuke hobby😎
casejxu
@bruur grassen is ook prachtig werk!
deutz110
@casejxu je ken toch ook n oude dikke 6 cilinder kopen en daar mee grasrapen die stoppen niet
casejxu
@deutz110 of gewoon de taarup aanhouden of een oudere kleinere europrofi.... geen behoefte aan een oude mx of iets in die trand
deutz110
@casejxu ja dat ken ook haha
@casejxu Lekker Taaruppen toch, als er niet teveel onderhoud aan komt. Wagens zijn niet zwaar, en toch een flinke inhoud en goede snijkwaliteit.
+1
casejxu
@MaartenMandemaker denk niet dat ik goedkoper kan grassen...ook niet als er wat onderhoud aan komt. Kost ons de onderdelen. Reparaties doen we zelf
+1
Baltus_steyr
@casejxu keer een andere messenbalk systeem onder fabriceren, dan zijn het uitstekende wagens.. 😁 😁
casejxu
@Baltus_steyr hahaha klopt!
CaseCS130
@casejxu Dat is eigenlijk altijd zo als je dingen zelf kan repareren. Maar toch wil een mens ook wel eens vooruit. De ahlmann en de case zijn uiteindelijk ook vertrokken, was ook vast goedkoper geweest om daar tot je pensioen mee door te rijden. Wordt op laatst wel wat druk met repareren 😇
+1
casejxu
@CaseCS130 ja heb uiteindelijk ook nog een stukje bedrijfszekerheid nodig!. Voeren is iets wat dagelijks terug komt en tuurlijk kan je de shovel van de buren gebruiken. Maar ik vind het een beetje gek klinken als je je machine park zo in ga richten omdat je die van de buren toch wel kan gebruiken🤣
+1
CaseCS130
@casejxu Dat moet je ook nooit hardop zeggen. 🤫 Maar ik volg je wel hoor, alles maar nieuw kopen is het lastig om nog wat te verdienen, maar alleen maar oude meuk ben je meer aan het sleutelen dan er mee aan het werk. Dus maar een beetje een midden daarin zoeken. Vind het wel leuk om daarbij de verschillen te zien in keuzes tussen bedrijven.
casejxu
@CaseCS130 klopt. T moet wel werkbaar blijven. En sommige dingen vind ik gebruikt kopen lastig. Of je moet weten van wie t is geweest

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!