Foto van een Fendt 412, 3de snee 8-7. Foto is geplaatst door J asper op 08-07-2021 om 10:48:30, met 23 reacties.

Fendt 412

J asper
Foto van een Fendt 412, 3de snee 8-7

Reacties

+1
J asper
.

(klik om te vergroten)

newholland6640
Mooi klaver erin✅
J asper

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
Zit mooi pakje op. Doe je nog extra kalk/cali jaarlijks bij strooien?
J asper
@Baltus_steyr Najaars strooien we wel altijd kali.
Baltus_steyr
@J asper oke standaard altijd? En hoeveel kg kali strooi je dan de bunder?
J asper
@Baltus_steyr Ja al het land wel, weet niet hoeveel kg, kali 40. Moet ik na de volgende snee maar is achter nu is er nog gewoon drijfmest opgekomen. En 130/140 grasgroen daar zit ook kali in.
Baltus_steyr
@J asper oke. Ik heb eigenlijk nog weinig op de kali en kalk uitgedaan. Kwamen nu toch wel tot conclussie dat cali en kalk te korten is, de eerste klaver weides worden nu duidelijk minder. Dus nu maar wat kali bij strooien en vant najaar of voorjaar is goed kalk op (laten)brengen!!
+1
J asper
@Baltus_steyr Strooiden altijd kali zodat het gras beter groen blijft voor stalvoeren
Ritchie
Hoe zet jij de achterste maaier vlak? Ben vanavond nog met de Deutz aan het maaien geweest maar het is een drama, de binnenkant lijkt korter te maaien waardoor je van die strepen krijgt, soms is het andersom. Snap niet waar et aan ligt.
J asper
@Ritchie Gewoon met topstang, heb je vergrendeling van maaier wel los staan?
Ritchie
@J asper

Met de topstang krijg ik hem wel vlak, het is vooral het vlak staan van links naar rechts zegmaar. Ja die vergrendeling zet ik omhoog.

Ik zet hem vlak met de cilinder en laat dan de hef verder zakken, wellicht moet die cilinder dan drukloos? Maar dat kan niet op mijn trekker.
J asper
@Ritchie Heb je bijde vergerendelingen los? Hebben zelf geen cilinder. Maar laat de hef hier gewoon zo diep zakken dat die niet meer boven in dat sleufgat zit, waar die grote vergrendeling op die veren zit. Een cm of 3 zit die dan in sleufgat. En aftakas lang niet vlak dan.
+1
Ritchie
@J asper

Ik zal morgen eens ff een foto maken van hoe het bij ons uit ziet, hoogstwaarschijnlijk zie ik wat over het hoofd. Bedankt alvast voor de antwoorden zo.
J asper
@Ritchie In die cirkel zit een pal die moet los dat wijst zichzelf. Ding heeft hier nog nooit dicht gestaan. Verder is het als je hef laag genoeg hebt niet zo moeilijk.
Ritchie
@J asper

Ja dat palletje zal nog wel vast zitten vrees ik 😬
J asper
@Ritchie Doet die het al?
Ritchie
@J asper

Hij doet het al beter idd. maar nog niet helemaal naar m'n zin. Moet nog eens goed kijken waar het hem in zit, misschien staat die cilinder niet helemaal goed ofzo ik weet het niet.
+1
J asper
@Ritchie v snaren waterpas

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ritchie
@J asper

Blokkeerde jij de hef altijd met deze maaier? Ik vind dat de hef behoorlijk schuin hangt met de maaier erin.
J asper
@Ritchie Nee ik hef hem juist met de hef, rechter hef armen draai ik altijd slag of 6 in.
+1
Ritchie
@J asper

Ga ik dat proberen, bedankt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!